Showing posts from 2008Show all

Hari ni singgah di blog ku ini, tengok kat shoutbox, ada pesanan dari kakchik, minta ambilkan tag di blog keluargakusayang. Tq Kak Chik, excited rasanya... maklumlah baru first time dapat TAGS selama berblogger ni... ha ha.. sebe…

Assalamualaikum dan salam ceria Selamat Tahun Baru 2009, hari ini sudah 3 Muharam, 2 hari yang lalu tidak berkesempatan untuk memasukkan entry, malam ini rasa belum mengantuk lagi, kebetulan line broadband ok, boleh lah menulis..…

SELAMAT MENEMPUHI TAHUN BARU MAAL HIJRAH 1430H dari kami sekeluarga

Makaroni Bakar

Baru siapkan makaroni bakar, mula memasak lepas zohor tadi, after masak makaroni, buatkan sos. Hari ni jemput kawan baik datang bertandang ke rumah, dah lama dia mengidam nak makan makaroni bakar. Raya hari tu buat dia tak boleh …

MY name in Japannese

Baba name's mohd Shukri Your Japanese Name Is: Takumi Inokuma Banzai! What's Your Japanese Name? my name MAesarah in japanese Your Japanese Name Is: Masako Gosetsuke Banzai! What's Your Japanese Name? my baby NUrhusna…

Yang Haram dan Yang Halal itu Jelas عن أبي عبد الله النعـمان بن بشير رضي الله عـنهما ، قـال : سمعـت رسـول الله صلي الله عـليه وسلم يقول: إن الحلال بين ، وإن الحـرام بين ، وبينهما أمـور مشتبهات لا يعـلمهن كثير من الناس ، فمن اتقى…

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Pejam celik pejam celik, tinggal beberapa hari sahaja lagi tahun baru akan menjelma, dan pastinya dengan kedatangan tahun baru juga, semua yang bergelar murid dari tahun 1 hingga tahun 6, pela…

2 BERITA BESAR MINGGU NI

Hari selasa baru ni, result utk ke sekolah2 YIK dah keluar, dan semalam keputusan Posting KPLI pun dah diketahui : 1) Alhamdulillah adikku Musaddiq berjaya terpilih ke Maahad Tahfiz Wal Qiraat Pulai Chondong, menyusul selepas aba…

Breakfast For TodaY

Pagi ni, breakfast di rumah kami buatkan sosej roll , untuk hidangan makan 4 orang. Semalam balik sini, bawa bersama 2 orang adik, izzat alhafiz dan juga musaddiq become a tahfiz student also, form 1 nanti Insya Allah. Sosej ni d…

KE CHIKU 2 N LATA REK

Assalamualaikum Pagi tadi kami sekeluarga bersama MIL & FIL serta maksedara baba ke Chiku 2, menziarahi dan menjenguk cucu baru, merangkap sepupu baru Insyirah.. Sejam lebih perjalanan kami.. menjemukan juga, hanya bangunan h…

Assalamualaikum.... Dah dua hari berturut damaiimpiana menyepi tanpa entry baru, bukan tuan rumah tidak jenguk, tetapi kesibukan menguruskan si kecil dan juga mengodek2 dan tumpuan penuh untuk store online, maka terbengkalai di s…

RESEPI : Lawar

Lawar ni sedap tau, 1st time mengenali dan merasai kelazatannya , tika berada di rumah mak mentua, memang sedap. Sebelum ini memang tidak mengenalinya... ha ha makanan tradisi ni tapi... rasanya ramai yang tidak mengetahuinya... …

The first and most important rule is to make sure you cook your food really well and avoid eating leftovers. If you do eat leftovers, heat it very well so you kill all possible bacteria. Yogurt : a good source of bone-strengtheni…

Assalamualaikum,Salam Ceria Salam Kasih Sayang semua, Malam ni tak boleh nak lelap lagi, so bacakan buku, tertarik dengan tajuk ini, bagaimana tandanya untuk mengenali wanita solehah dan mempunyai akhlak dan maruah yang baik, Ant…

Assalamualaikum,Salam Ceria Salam Kasih Sayang semua, Malam ni tak boleh nak lelap lagi, so bacakan buku, tertarik dengan tajuk ini, bagaimana tandanya untuk mengenali wanita solehah dan mempunyai akhlak dan maruah yang baik, Ant…

Sehari di Kota Bharu

Hari ni jalan-jalan kat KB, sambil2 shopping di KBMall, hantar adik(ida) ke stesen bus, dah nak balik UMT dah mak sedara Insyirah ni,... penatnya... tapi nak juga masukkan entry ni hari ni. Shopping baju baby Insyirah... dah ada …

www.damaiestore.com

www.damaiestore.com

Kek Buah

Assalamualaikum Lepas Maghrib tadi, buatkan kek buah resepi dari kak hanieliza.. adik ku Ida(cek cik) nak sangat makan kek yang kaklong dia buatkan sebelum dia bertolak balik ke UMT esok.. so bagi tidak menghampakan seorang adik.…

Salamun Alaik.. Takde apa nak buat hari ni... sekadar update kedai dan juga masukkan produk baru.. Sambil2 baca Novel yang baru di beli di Jaafar Rawas... Berhabis duit baru ni beli buku.,.. asalnya nak beli Novel Salju Sakinah, …

Salamun Alaik.. Takde apa nak buat hari ni... sekadar update kedai dan juga masukkan produk baru.. Sambil2 baca Novel yang baru di beli di Jaafar Rawas... Berhabis duit baru ni beli buku.,.. asalnya nak beli Novel Salju Sakinah, …

SePagi Di Taman Permainan

BismillahiRRahmaniRRahim Assalamualaikum.. Diari Sepanjang Aidil Adha. Hari KHamis Baru ni keluar ke Bandar Machang, cadangnya nak g Klinik Gigi tapi.. jalan still jam lagi, ramainya anak kelantan balik bercuti ni... ingatkan dah…

Bertunang sudah dirinya..

cIK di ANd His Fiancee HAri RAya Aidil Adha, Hari Kedua , pakcik ku telah mengikat tali pertunangan, TAhniah Dr Kami sekeluarga, Moga Kekal dan dapat membina MAsjid yang bahagia nanti... Suasana Tika Majlis dan persiapan .. ma…

EIDUL ADHA

EIDUL ADHA bakal tiba tidak lama lagi, banyak korban dan pertumpahan darah pada Isnin 10 zulhijjah bersamaan 8 disember 2008, semoga pengorbanan yang dilakukan dapat menyucikan jiwa, di samping memberi sedekah kepada mereka yang…

Re-union Mujaddid 2008

Assalamualaikum... Pagi tadi dapat gambar reunion mujaddid yang dibuat di Cameron HIghland, Syukran nora, coz sudi sharekan gambar tu dengan k.mae, walaupun diri ini tiada di sana, terasa rugi yang amat, kerana di sana lah medan …

Assalamualaikum dan salam bahagia. Sukacita dimaklumkan kedai saya di www.damaiestore.com akan membuat promosi jualan akhir tahun. Dapatkan juga FREE GIFT di sana... untuk maklumat lanjut : terus ke www.damaiestore.com Jangan lep…

Assalamualaikum ‘Aqidah dan Wijhah hidupmu menyuruh engkau tampil ke depan, mengkutbahkan, “Suara Langit” di bumi. Isilah fungsimu dengan kegiatan dan kesungguhan; jalankan Amanat ini dengan segala kepenuhan dan ketekunan. Dunia …

Assalamualaikum ‘Aqidah dan Wijhah hidupmu menyuruh engkau tampil ke depan, mengkutbahkan, “Suara Langit” di bumi. Isilah fungsimu dengan kegiatan dan kesungguhan; jalankan Amanat ini dengan segala kepenuhan dan ketekunan. Dunia …

Insyirah... sukanya dapat berjalan2. Di hospital menunggu pak sepupunya keluar... Alhamdulillah, Syukur kerana. makcik dan anak2 nya selamat dilahirkan secara pembedahan. ini kerana baby nya berada dalam kedudukan songsang. Dah b…

AIR DAH NAIK

aSSAlamualaikum, sepatutnya entry ni semalam, tapi penat sangat, tertidur sambil2 BF kan Insyirah, laptop pula terpasang, kul 2 baru shut down. Petang semalam, kami pulang ke rumah sewa, setelah 2minggu menghabiskan masa di rumah…

Petang tadi dapat link ke satu blog, amat menyedihkan dan menyayat hati membacanya, tentang baby zulaikha, cubalah ke sana dan baca, adakah patut begitu sikap seorang wanita tersebut ??? ni linknya : http://memorizulaikha.blogspo…

Semalam pindahan hosting dah berjaya, web niaga saya, diberi nama domainnya www.damaiestore... jemputlah ke sana, belum dikemaskini lagi... tak sempatlah... huhuhu...

Semalam pindahan hosting dah berjaya, web niaga saya, diberi nama domainnya www.damaiestore... jemputlah ke sana, belum dikemaskini lagi... tak sempatlah... huhuhu...

KEK MARBLE SUNQUICK

Assalamualaikum... Petang tadi, rasa macam rajin jer nak buat kek.. So try2 cari resepi, ada jumpa 1 resepi ni, but MH olah bahan2 sendiri, nak habiskan stok bahan raya puasa aritu,, banyak yang lebih, nak wat camana , my sis syi…

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah menangis manakala ia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa Rasul menangis.Beliau menjawab, “Pada malam aku di-Isra’-kan, aku melihat perempuan-perempua…

FM xchanged

JUst wanna sharing dis FM. I got it from Nisyra WMC . Thanks NIsyra , i like it... ;)

My cupcake ...

MY cupcake ... 2nd CC yang ku pelajari, perlu diperkemasi lagi.. tak kembang,, bantat .. huhu.. sebab MH tak masukkan Baking Powder.. ingatkan ada, rupanya dah bis.. (ni guna bhn 2lebihan raya ritu) Resepi ni diambil dari WMC(sum…

Isu YOGA :

Salamun Alaik Hari ini, isu mengenai yoga semakin panas, dan terbaru, Majlis Agama setiap negeri perlu mengkajinya semula... Bagaimana kita melihat kredibiliti Majlis Fatwa Ini??? ada sanggahan pada fatwa yang dikeluarkan! Jangan…

Bengkel Tulisan Khat

Assalamualaikum... Baru2 ni saya ditugaskan sebagai Fasilitator untuk Bengkel Jawi untuk murid cemerlang bagi murid2 jQAF kohort 2005... yang berlangsung selama 2 hari, Anjuran PPD kami.. hemm pelbagai aksi ada.. yang berminat d…

Bengkel Tulisan Khat

Assalamualaikum... Baru2 ni saya ditugaskan sebagai Fasilitator untuk Bengkel Jawi untuk murid cemerlang bagi murid2 jQAF kohort 2005... yang berlangsung selama 2 hari, Anjuran PPD kami.. hemm pelbagai aksi ada.. yang berminat d…

Salamun alaik.. Try masukkan template baru ni... huhu tak suka lah, tak cantik, arahan kat sana, suh minimakan... alamak???? macamana nak minimakan dia.. sebab tak tau,.. just letak je.. tgk hasilnya... tak sama cam yangg ada kat…

TErkejut... :(

Assalamualaikum... Ini email yang saya dapat dari seorang sahabat, terkejut bila membacanya.. lagilah, lychees tu, memang selalu sangat saya beli bila nak buat kuih dan rata-rata di kalangan kita memang membeli produk ni... Ast…

TErkejut... :(

Assalamualaikum... Ini email yang saya dapat dari seorang sahabat, terkejut bila membacanya.. lagilah, lychees tu, memang selalu sangat saya beli bila nak buat kuih dan rata-rata di kalangan kita memang membeli produk ni... Ast…

ASsalamualaikum . Gambar kaki siapa ni??? Pinjam kaki seseorang , he he.. :) Bukan apa, buat sahabiah ku, kalau nak stokin sepit ni kan boleh lah ke www.mamashoppe.portalniaga.com . KAt sana ada jual stokin ni dan juga stokin wu…

ASsalamualaikum . Gambar kaki siapa ni??? Pinjam kaki seseorang , he he.. :) Bukan apa, buat sahabiah ku, kalau nak stokin sepit ni kan boleh lah ke www.mamashoppe.portalniaga.com . KAt sana ada jual stokin ni dan juga stokin wu…

Kita ini Tetamu Senja Kita datang ini hanya sebagai tetamu senja Bila cukup detik kembalilah kita kepada-Nya Kita datang ini kosong tangan kosong dada Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala Pada tetamu yang datang dan kenal jala…

Kita ini Tetamu Senja Kita datang ini hanya sebagai tetamu senja Bila cukup detik kembalilah kita kepada-Nya Kita datang ini kosong tangan kosong dada Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala Pada tetamu yang datang dan kenal jala…

Assalamualaikum... Salam semua, hari ni, mamahusna nak kongsi kan pic PIZZA yang telah dibuat akhir tahun lepas, dah lama nak upload kat sini, tapi gambarnya tak ingat simpan kat folder mana, baru aje jumpa ni, ni dah nak masukk…

Sambut Besday ayah

Hidangan pagi :: Nasi Dagang, Gulai Ikan Tongkol KEk suprise utk ayah. (aya) puding koktail buah Assalamualaikum, Semalam... 14 Nov adalah hari lahir ayahanda tercinta, pagi semalam, ayah b…

Sambut Besday ayah

Hidangan pagi :: Nasi Dagang, Gulai Ikan Tongkol KEk suprise utk ayah. (aya) puding koktail buah Assalamualaikum, Semalam... 14 Nov adalah hari lahir ayahanda tercinta, pagi semalam, ayah b…

BismillahiRRahmaniRRahim. Hari ni fisrt time selama 4 tahun berulang alik dan kemudian tinggal menyewa di sini, aku melangkah kan kaki ke Pasar Malam Cina, entah kenapa diberi nama sebegitu, mungkin pada awal permulaannya ramai p…

BismillahiRRahmaniRRahim. Hari ni fisrt time selama 4 tahun berulang alik dan kemudian tinggal menyewa di sini, aku melangkah kan kaki ke Pasar Malam Cina, entah kenapa diberi nama sebegitu, mungkin pada awal permulaannya ramai p…

Assalamualaikum Rasanya sebelum ni dah dibincangkan tentang buku hasil Karya Abdullah Nasir Ulwan. Insya Allah, hari ni saya akan mulakan semula di rumah baru ini. Dah lama nak kongsikannya di sini, tapi sibuk dengan pelbagai tug…

BismillahiRRahmaniRRahim ASSALAMUALAIKUM .... Why this pic??? Emm there are a story bout this. Actually, tadi semasa maghrib nyaris2 my baby di gigit lipan. Masa tu aku tgh amik wuduk, so tinggalkan Insyirah dengan makcik n pakci…

BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM Assalamualaikum.... Terkenang zaman sekolah rendah dulu, rasanya tika itu, semua murid amat menghormati guru, walaupun guru2 marah mereka tetapi, mereka mendengar dengan tekun dan cuba membuat perubahan. s…

Sebulan Menyepi di Arena MAya

BismillahirrahmaniRrahim Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan Salam Eidul Fitri buat semua teman-teman tika ini. Alhamdulillah selama sebulan yakni sepanjang ramadhan menyepikan diri, kini ku kembali ke arena ini. Menyepi bu…