selamat hari lahir.... dari kami untuk mu...

BLUBERRY CHOCOLATE CAKE....
(resepi... nanti ya...) nak kena tulis semula ...)

suprise ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
hari ni sungguh istimewa utk baba,mama n insyirah... sbb ari ni besday baba, so mama apalagi mengambil peluang utk membuat sendiri besday cake special utk baba, tambah2 skrg ni mama tgh gila nak hias cake...so before this, i always menjenguk my favoret web yg membincang bout cake decoration, manyak tips n ilmu yang mama dapat, so start semalam mama adunkan dan bakar cake n hias kek dengan my tangan sendiri...bangga rasanya dan itulah hasilnya... mama juga buat satu lagi cake... iaitu kek pelangi...tapi xleh nak upload gambar coz dlam my hubby punya hset...hu hu hu .nanti sok2 upload ya.....nilah 1st time hias2 kek ni... bolehlah kan??? cubaan pertama, hanya belajar dr laman di internet jer.... tak de talaqqi musyafahah...(yakni x berdepan ngan guru) heh heh heh... ceh! masuk juga kaedah p&p ni... dah nama pendidik takleh lari lah pulak :)
* talaqqi musyafahah ni biasanya digunakan dalam p&p p.Islam khususnya dalam pengajian al-Quran....

tadi buat sambutan sederhana je... kebetulan my uncle n maktok datang lepas isya' terus je kami buat acara potong...kek... nak jadi cite...maktok awal2 lagi dah book nak cucunya ni buatkan kek 3 tingkat utk my uncle yg akan kawin bln 6 ni... em camna ni???? mana penah wat kek tingkat2... pastu nak present masa majlis yg penting lak.... aduis.... cmana ni.... alamak kata...kena try belajar buatlah.... hehe... but i luv to do that!..... em nanti weekend ni, nak g beli alat n try wat kek tingkat lah pulak... but mama kena tgk masa mama lak... maklumlah skrg bila sekolah dah buka balik... cam bz lah ckit... ye ke bz???? em bzlah... .....

special to baba :
doa mama n insyirah
Moga baba dimurahkan rezeki, diberkati dunia akhirat, bahagia bersama mama n insyirah, bisnes kan lebih up lagi n moga usrah kita akan menjadi usrah... yang sakinah...ameen... YA RABBAL ALAMIN....
baba..baba ...insyirah n mama sayang baba.... dr anakmu... insyirah (umur 3 bln ) he he...
tgk tu...insyirah pun dah tak sabar nak makan kek yang mama buat.... ")

0 Comments