Posts

Showing posts from July, 2008

Nak g Pic NIc

Image
Semalam baba dapat pelawaan Cg Kamal untuk berpicnic kat Pantai Malawi... So kami bermesyuarat then kata sepakat kami bersetuju but balik harilah.... so bila dah balik TB, kami ajak2 adik2 sama,,.. meriah sikit,,, Tunggu Call dr diorang sama ada jadi tak... ni new post ni after dapat call dr Kak Ta, diorang dah on da way.. that's means kami akan menyusul lepas ni, lepas solat Jumaat n lepas lunch.. Bestnya dapat BBQ.. Nak baru littleInsyirah makan angin ,,, for lesson no 1 ~untuk mengenali alam semulajadi di Pantai... Insya Allah ,,, nanti tepek story2 menarik kat sini... selepas ni...

27 Rejab ~~ Isra Mikraj ~ Peristiwa Perjalanan Rasullah Saw

Hari ini 27 Rejab... merupakan hari yang besar dalam Kalendar Ummat Islam. Ia Mencatatkan peristiwa yang amat penting dalam Kerasulan Nabi Muhammad Saw. Iaitu satu perjalanan Nabi dari Masjidil Haram di Makkah menuju ke Masjidil Aqsa di Palestin. Seterusnya dari Masjidil Aqsa menuju ke Sidratul Muntaha hanya dalam tempoh semalaman perjalanan. Perjalanan Rasulullah menaiki Burak yang mempunyai kelajuan sepantas Kilat adalah suatu teknologi yang tak dapat ditandingi dengan mana-mana teknologi yang ada kini. Firman Allah bermaksud " Maha Suci Allah yang telah memperjalanankan hambanya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya. Sesungguhnya Dia Maha mendengar lagi Maha Mengetahui ."(surah Al-Isra' ayat 1) Peristiwa ini berlaku di saat Nabi menerima pelbagai tekanan daripada Musyrikin Quraisy dan juga kerana kesedihan nabi Tatkala dua Insan yang disayanginya pergi selamanya meninggalkan Baginda. Iaitu Saidatina Khadijah dan bap

my new blog

silalah ke blog terbaru saya http://damaiimpiana.blogspot.com

my new blog

silalah ke blog terbaru saya http://damaiimpiana.blogspot.com

SALAM REJAB

Sebenarnya dah lama tidak update... masa terasa amat pantas, seolah sehari tidak cukup utk buat banyak perkara Insyirah pun semakin membesar... kalau dulu setiap petang mesti lena panjang tapi kini... sukar sekali untuk itu,.... maka banyak masa utk melayan permata hati... nak upload gambar2 menarik my lil insyirah, tapi probs wit tenet... hu hu hu

MyNewBlog..... :)

Image
glitter-graphics.com Assalamualaikum dan Salam Ukhuwwah.. Salam bertamu dirumah baru ku ini, sebagai sambungan cerita tentang kehidupan di sini. Moga blog yang ini mampu memikat mata anda untuk bertamu di sini. Salam blogger dariku.