Bismillahi-Rrahmani-Rrahim

Semalam tergesa-gesa lepas habis waktu persekolahan, terus pulang ke rumah mak, sebab petang nanti nak amik ayah yg tiba di airport setelah 2 minggu mengerjakan umrah di Baitullah Mekah. On the way, singgah sebentar di bandar Machang menyelesaikan urusan yang perlu di beresi..
Di Machang, biasalah mesti kedai buku feveret ku dari jaman persekolahan lagi di singgahi untuk membeli majalah wajib bulanan ku .. apalagi majalah pa n ma, majalah nur, tetiba terpandang cupcorn emm............ lamanya tak makan, haa nak lepaskan gian terus beli yg cup besar... he he puashati beb dpt makan ... alhamdulillah. Sedar tak sedar dah hampir pukul 4 ptg.. cepatnya masa berlalu, dah lah planning nak amik ayah after solat asar, tapi masih lagi kat machang.. huhu mesti rushing lepas ni.
Sampai umah get a rest for a while, take our lunch, then bersiap,.. dalam pukul 5.45 kami bertolak ke airport, singgah beli buah durian kat Melor... sebab tahun ni baru sekali je makan durian.., singgah kat PKT Pasir Tumboh, hanya aku jer yang turun membelikan Huggies Insyirah yang dah habis.. Then barulah meneruskan perjalanan kami,
Opss... sepanjang umurku ni, tak pernah ke Pantai Sabak.. So sementara tunggu ayah tiba jam 7.30, aku ajak baba ke Pantai Sabak... em nice view... it's a sunset now : 7.00pm.. subhanaLlah very beautiful... Insyirah, Mak n my youngest bro excited wit that.. he he...
Alamak... terbau sesuatu yang mengundang rasa lapar... huhu rupanya satar dan otak2. Minta baba stop kat kedai tu kejap... dah lama tak makannya.... Alhamdulillah sedap satar dan otak pakcik ni... Aku ada amik gambarnya nanti upload kat sini.
So trus ke airport setelah selesai menunaikan solat MAghrib, ayah dah sedia menanti di pintu hadapan airport..... Tak sabar nak mendengar ceritanya mengerjakan ibadat di rumah Allah...
..Semalam semua kepenatan, sayang sekali ayah tak bawa handset berkameranya... so takde lah gambar kenang-kenangan yang boleh kami tatap
Semoga kami juga dimudahkan Allah untuk bertamu di Rumahnya.. Ameen.

0 Comments