Posts

Showing posts from December, 2008

Dapat TAG

Hari ni singgah di blog ku ini, tengok kat shoutbox, ada pesanan dari kakchik, minta ambilkan tag di blog keluargakusayang. Tq Kak Chik, excited rasanya... maklumlah baru first time dapat TAGS selama berblogger ni... ha ha.. sebelum ni tengok dan baca yang orang aje.. ha ari ni dah kena tags... tapi asiff jiddan minni kakchik tak dapat nak laksanakan tags ni hari ni coz kameranya kena hantar klinik.. so insya Allah balik umah mak esok, pinjam kamera angah utk laksanakan tags ni yer... ini rules tags : 1) Snap the picture both inner and outer of your wallet 2) Introduce the wallet brand, price and where you buy 3) take out whatever its inside your wallet (at least 5 pictures) 4) Snap the picture of the wallet and yourself 5) Tag another 5 person
Assalamualaikum dan salam ceria Selamat Tahun Baru 2009, hari ini sudah 3 Muharam, 2 hari yang lalu tidak berkesempatan untuk memasukkan entry, malam ini rasa belum mengantuk lagi, kebetulan line broadband ok, boleh lah menulis... 31 disember 2008(Hari terakhir 2008) aktiviti ku : 8.30 ke sekolah , ingatkan mesyuarat bermula pukul 8.30am , (rupanya mesyuarat bermula 10am, dapat maklumat yang tidak tepat. 2 jam menunggu, dahlah kalut pagi tu) so, sembang aje dengan member... sebulan bercuti, banyak perubahan berlaku di kalangan rakan sekerja, ada yang kurus ada yang makin berisi ada yang maintain dan ada yang jadi murid semula :) 10am - 12 am = mesyuarat bermula * dapat buku pengurusan ;; mak oooiii bertambah tugasan ku antaranya : 1) Guru SPBT8* Potfolio kekal bermula 2006 sampai kini 2)Pengerusi Kelab Pengguna 3) Guru Badan beruniform Pengakap( yg ni terus adjust tadi tukar ambil Puteri ISlam) ada ceritanya ... huhuhu 4)AJK Bilik Guru 5) AJK bilik wawasan 6)bla...bla... bla... dan ad
SELAMAT MENEMPUHI TAHUN BARU MAAL HIJRAH 1430H dari kami sekeluarga

Makaroni Bakar

Image
Baru siapkan makaroni bakar, mula memasak lepas zohor tadi, after masak makaroni, buatkan sos. Hari ni jemput kawan baik datang bertandang ke rumah, dah lama dia mengidam nak makan makaroni bakar. Raya hari tu buat dia tak boleh datang. So tengan tunggu siti n family datang rumah.. Insya Allah lepas asar .

MY name in Japannese

Image
Baba name's mohd Shukri Your Japanese Name Is: Takumi Inokuma Banzai! What's Your Japanese Name? my name MAesarah in japanese Your Japanese Name Is: Masako Gosetsuke Banzai! What's Your Japanese Name? my baby NUrhusna Insyirah Your Japanese Name Is: Kuniko Washio Banzai! What's Your Japanese Name? Saja suka 2, sebenarnya, kalau 2 3 kali kita cuba translate nama kita, memang akan keluar result yang berlainan. Bukannya tepat ya kawan2. Sekadar suka suka..

Yang halal dan haram itu Jelas

Yang Haram dan Yang Halal itu Jelas عن أبي عبد الله النعـمان بن بشير رضي الله عـنهما ، قـال : سمعـت رسـول الله صلي الله عـليه وسلم يقول: إن الحلال بين ، وإن الحـرام بين ، وبينهما أمـور مشتبهات لا يعـلمهن كثير من الناس ، فمن اتقى الشبهات فـقـد استبرأ لديـنه وعـرضه ، ومن وقع في الشبهات وقـع في الحرام ، كـالراعي يـرعى حول الحمى يوشك أن يرتع فيه،ألا وإن لكل ملك حمى ، ألا وإن حمى الله محارمه ، ألا وإن في الجـسد مضغة إذا صلحـت صلح الجسد كله ، وإذا فـسـدت فـسـد الجسـد كـلـه ، ألا وهي الـقـلب رواه البخاري ومسلم Maksudnya: Dari Abu Abdullah An-Nu'man bin Basyir r.a. katanya : saya telah mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya yang halal itu terang (jelas) dan yang haram itu terang, dan di antara keduanya pula terdapat pekara-pekara yang syubahat (tidak terang halal atau haramnya) yang tiada diketahui oleh orang ramai. Orang yang memelihara dirinya dari pekara-pekara yang syubahat itu adalah seperti orang yang melindungi agama dan kehormatan dirinya. Orang yang tergelincir ke

Tip Untuk Cemerlang..

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Pejam celik pejam celik, tinggal beberapa hari sahaja lagi tahun baru akan menjelma, dan pastinya dengan kedatangan tahun baru juga, semua yang bergelar murid dari tahun 1 hingga tahun 6, pelajar dari tingkatan 1 hingga ke tingkatan 6, Murid Pra yang akan bersama2 di tahun satu, dan murid tahun 6 yang akan ke tingkatan 1, sama ada sekolah agama,sekolah asrama(tentunya memerlukan mereka berdikari dan berjauhan daripada ibu bapa) dan ramai lagi akan mengalami proses peralihan dan perubahan dalam kehidupan kita semua. Dan tidak lupa juga, golongan guru yang lama bercuti panjang... ehemmm... sudah tentu minggu-minggu terakhir adalah minggu yang pasti sibuk kan??? Yang pasti ada juga kekadang datang perasaan ingin menyambung lagi percutian ini,(aku sendiri merasainya) :) he he... seronok tau bila bercuti panjang.. Hari ini ingin ku kongsikan tip untuk menjadi seorang individu pelajar cemerlang : Dalam meniti kejayaan, aspek yang paling penting adalah akh

2 BERITA BESAR MINGGU NI

Image
Hari selasa baru ni, result utk ke sekolah2 YIK dah keluar, dan semalam keputusan Posting KPLI pun dah diketahui : 1) Alhamdulillah adikku Musaddiq berjaya terpilih ke Maahad Tahfiz Wal Qiraat Pulai Chondong, menyusul selepas abangnya izzat Insya Allah buka ni Form 2. ~~Sadiq ni semalam check yang SBP, dapat juga tawaran ke Sek Men, Sains Faris Petra di Pengkalan Chepa.. walau apapun mak and ayah bertegas nak hantar anaknya ke MTAQ. Dulu adikku yang ketiga, imiey pun x student Faris then sekarang sdg study di UMP. 2) Berita kedua~~ setelah banyak kali cuba xcess ke emoe.gov.my for result posting my sis gagal, dan news from her friend majority posting sarawak n hanya 2 3 kerat aje di semenanjung, menambahkan kerisauan dia, masa isi form untuk posting, dia minta kelantan.. sebab kelantan still critical in english Teacher. at last cubaan terakhir : TAHNIAH ANDA DITEMPATKAN DI SARAWAK. ITULAH JAWAPAN YANG DITERIMA... AKHIRNYA ANGAH AKAN TERBANG JUGA DENGAN BELON KE NEGERI BANYAK KUCHING I

Breakfast For TodaY

Image
Pagi ni, breakfast di rumah kami buatkan sosej roll , untuk hidangan makan 4 orang. Semalam balik sini, bawa bersama 2 orang adik, izzat alhafiz dan juga musaddiq become a tahfiz student also, form 1 nanti Insya Allah. Sosej ni di cicah sos, dan juga nescafee yang lemak berkrim..

KE CHIKU 2 N LATA REK

Image
Assalamualaikum Pagi tadi kami sekeluarga bersama MIL & FIL serta maksedara baba ke Chiku 2, menziarahi dan menjenguk cucu baru, merangkap sepupu baru Insyirah.. Sejam lebih perjalanan kami.. menjemukan juga, hanya bangunan hijau aje.. tiada variasi warna lain...(maksudnya pokok2 sawit n getah) ha ha... kan area sana mana ada bangunan2 besar... walau menjemukan tapi sedap mata memandang, kehijauan alam masih lagi segar. Anak saudara baru~~~~ mohd aidil.... Insyirah~~~ dlam perjalanan pulang setelah 2 jam di Chiku alahai broadband wat hal lah... slow sangat nak upload gmber... huhu..e sok lah yer.. dah ngantuk ni..

KISAH PENDAYUNG SAMPAN

Assalamualaikum.... Dah dua hari berturut damaiimpiana menyepi tanpa entry baru, bukan tuan rumah tidak jenguk, tetapi kesibukan menguruskan si kecil dan juga mengodek2 dan tumpuan penuh untuk store online, maka terbengkalai di sini, di damaiestore, saya mengemaskini produk2 dan menambah baikkan kedai saya, JUga mengedit produk untuk clearance sale. Jadi dengan sukahatinya saya menjemput sahabat2 ke kedai saya dan berilah komentar anda, demi kebaikan store saya.. Oh ya, hari ini saya cuba masukkan satu kisah, semoga dijadikan iktibar dalam kehidupan kita seharian, nampak biasa tapi ada maknanya.. Suatu hari, seorang Professor yang sedang membuat kajian tentang lautan menumpang sebuah sampan. Pendayung sampan itu seorang tua yang begitu pendiam. Professor memang mencari pendayung sampan yang pendiam agar tidak banyak bertanya ketika dia sedang membuat kajian.Dengan begitu tekun Professor itu membuat kajian. Diambilnya sedikit air laut dengan tabung uji kemudian digoyang-goyang; selepas

RESEPI : Lawar

Image
Lawar ni sedap tau, 1st time mengenali dan merasai kelazatannya , tika berada di rumah mak mentua, memang sedap. Sebelum ini memang tidak mengenalinya... ha ha makanan tradisi ni tapi... rasanya ramai yang tidak mengetahuinya... hidangan yang mudah dan rinngkas untuk dilakukan tetapi hasilnya memang marvellous!. Bahan-Bahanya : 1 kilo ikan tamban 10 ulas bawang merah-mayang 15 biji cili padi dihiris halus 10 biji asam limau nipis 1 ikat daun kesom dihiris halus 2biji timun batang dihiris halus garam dan gula secukup rasa Cara Membuatnya : 1. Ikan dibersih dan dibuang tulang tepi dan tengah, potong 1/2 inci 2. Bahan-bahan di atas semuanya dimayang halus dan digaul dengan ikan tadi. Masukkan garam,air perahan limau nipis,gaul sebati.,. Boleh dihidang bersama nasi.. yummy !!! Cubalah buat dan rasainya sendiri.

Good Food~~ Enjoy Your Life wit Healthy Food

The first and most important rule is to make sure you cook your food really well and avoid eating leftovers. If you do eat leftovers, heat it very well so you kill all possible bacteria. Yogurt : a good source of bone-strengthening calcium. Choose plain yogurt, since the flavored kinds are often high in sugar. It also contains protein, fiber, and several other necessary vitamins and minerals. Whole-Grain Cereal : choose cereals with at least five grams of fiber per bowl. Eggs : they're versatile and packed with the protein moms need to help build and repair weary muscles. Eggs are also a good source of vitamin D, which helps the body absorb calcium. Vegetable Soup : easy vitamins and minerals for you when you eat soup loaded with veggies like carrots, potatoes, and onions. Bonus: because it's mostly water, soup contains few calories. Lean Red Meat : women, especially those who have given birth within the last two years, are at risk for low iron levels. Eating red meat will give

Ciri -ciri Wanita Solehah Idaman

Assalamualaikum,Salam Ceria Salam Kasih Sayang semua, Malam ni tak boleh nak lelap lagi, so bacakan buku, tertarik dengan tajuk ini, bagaimana tandanya untuk mengenali wanita solehah dan mempunyai akhlak dan maruah yang baik, Antaranya : Menjaga Ibadahnya : Wanita Solehah pastinya mereka sentiasa menjaga ibadah mereka seperti tekun dan bersungguh2 dalam beribadah seperti membaca Al-quran,berzikir dan berselawat Sabar dengan Ujian : Sentiasa bersifat terbuka dan sabar ketika dilanda mehnah, tribulasi dan ujian dalam kehidupan seharian, Pastinya tidak mudah putus asa dalam diri. Baik Akhlak dan pekerti : Wanita Solehah pastinya sentiasa cuba memperbaiki dan dan menjaga hubungannya sesama manusia. Dia tidak suka menyakiti perasaan dan hati orang lain. Taat kepada ibu bapa : Menjaga hati dan perasaan serta hubungannya dengan insan yang penting dalam hidup. Memuliakan dan menhormati serta sentiasa membantu keduanya dalam senang atau susah Menghormati Orang Yang lebih Tua : Sentiasa berso

Ciri -ciri Wanita Solehah Idaman

Assalamualaikum,Salam Ceria Salam Kasih Sayang semua, Malam ni tak boleh nak lelap lagi, so bacakan buku, tertarik dengan tajuk ini, bagaimana tandanya untuk mengenali wanita solehah dan mempunyai akhlak dan maruah yang baik, Antaranya : Menjaga Ibadahnya : Wanita Solehah pastinya mereka sentiasa menjaga ibadah mereka seperti tekun dan bersungguh2 dalam beribadah seperti membaca Al-quran,berzikir dan berselawat Sabar dengan Ujian : Sentiasa bersifat terbuka dan sabar ketika dilanda mehnah, tribulasi dan ujian dalam kehidupan seharian, Pastinya tidak mudah putus asa dalam diri. Baik Akhlak dan pekerti : Wanita Solehah pastinya sentiasa cuba memperbaiki dan dan menjaga hubungannya sesama manusia. Dia tidak suka menyakiti perasaan dan hati orang lain. Taat kepada ibu bapa : Menjaga hati dan perasaan serta hubungannya dengan insan yang penting dalam hidup. Memuliakan dan menhormati serta sentiasa membantu keduanya dalam senang atau susah Menghormati Orang Yang lebih Tua : Sentiasa berso

Sehari di Kota Bharu

Image
Hari ni jalan-jalan kat KB, sambil2 shopping di KBMall, hantar adik(ida) ke stesen bus, dah nak balik UMT dah mak sedara Insyirah ni,... penatnya... tapi nak juga masukkan entry ni hari ni. Shopping baju baby Insyirah... dah ada sales tu... beli dalm 2,3 pasang baju utk Insyirah...berabis hari ni.. kebetulan kat 2nd floor ada sale untuk handbag n shoes... pulak tu, diorang tgh wat Happy Hour Sales.. Ada handbag yang nak di letgo RM 10/... he he .. beli lah satu... la la la... ... kira ok lah,.. nak buat gilir dengan yang lain... cadangnya nak beli sandal... tapi takde yang berkenan then tak sempat nak survey kat kedai2 lain... kaki dah lenguh... heu..!!! Masa ni, nak solat kat Masjid Muhammadi.. tapi cancel...P ke Masjid Jamek Paya RAmbai... antara feveret masjid ni... snap gambar mercu Al-Quran je...kenderaan bergerak perlahan... .entah kereta siapa tu,... sorry ye tuannya .. dah tersnap sekali.. he he :D Before perfom da solah, my brother's lapar lah,,, emm.. awal lagi ni, so si

KEDAIKU

www.damaiestore.com

KEDAIKU

www.damaiestore.com

Kek Buah

Image
Assalamualaikum Lepas Maghrib tadi, buatkan kek buah resepi dari kak hanieliza.. adik ku Ida(cek cik) nak sangat makan kek yang kaklong dia buatkan sebelum dia bertolak balik ke UMT esok.. so bagi tidak menghampakan seorang adik.. kaklong meluangkan masa membuatkan kek buah ini. Inilah hasilnya ..::: sedap dan menyelerakan ... resepinya ada kat bawah tu... KEK BUAH [versi bakar] *copy dr web kak hanieliza Bahan A: 250 gm butter 150 gm gula perang [browm sugar] 3 biji telur 1 s/teh esen vanila 5 s/b madu Bahan B [ayak] 225 gm tepung superfine (saya guna tepun naik sendiri aje) 5 s/b susu tepung 1 s/teh baking powder 1 s/teh soda bikarbonat 1 s/k serbuk kayu manis Bahan C [rendamkan selama 3 atau 4 jam] 100 g buah prune [cincang] 200 gm buah campur 1 cawan oren juice hiasan - hirisan badam tau badam cincang Cara: 1. Butter dan gula dipukul sehingga kembang. 2. Masukkan telur satu persatu dan esen vanila. 3. Masukkan bahan yg diayak [bahan B] dan buah campur [bahan C] berselang seli. 4. M

Luahan Hati ni...

Salamun Alaik.. Takde apa nak buat hari ni... sekadar update kedai dan juga masukkan produk baru.. Sambil2 baca Novel yang baru di beli di Jaafar Rawas... Berhabis duit baru ni beli buku.,.. asalnya nak beli Novel Salju Sakinah, dah baca masa di publishkan di Utusan MAlaysia, tapi tak puashati lah, kena jadikan koleksi juga.. tapi majoriti kedai buku yang dikunjungi dah kehabisan stok.. huhu cedihnya di hati ini. Novel yang baru beli tajuknya Surah-surah Pilihan.....em.. tak bis lagi baca, nanti dah habis baca, will sharing it here.. :) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Hai... tudung ku tak siap lagi.,.. sulaman bunga ku terhenti buat seketika.. ingatkan cuti nak siapkan.. tapi tak boleh... tak menang tangan rasanya.. bahaya juga utk baby insyirah.. sedang asyik mama menyulam tiba-tiba insyirah datang kan haru... dah jarumnya tajam.. ================================================================== huhuhu.. kenapalah.. takleh nak upload gambar ni??? lagi

Luahan Hati ni...

Salamun Alaik.. Takde apa nak buat hari ni... sekadar update kedai dan juga masukkan produk baru.. Sambil2 baca Novel yang baru di beli di Jaafar Rawas... Berhabis duit baru ni beli buku.,.. asalnya nak beli Novel Salju Sakinah, dah baca masa di publishkan di Utusan MAlaysia, tapi tak puashati lah, kena jadikan koleksi juga.. tapi majoriti kedai buku yang dikunjungi dah kehabisan stok.. huhu cedihnya di hati ini. Novel yang baru beli tajuknya Surah-surah Pilihan.....em.. tak bis lagi baca, nanti dah habis baca, will sharing it here.. :) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Hai... tudung ku tak siap lagi.,.. sulaman bunga ku terhenti buat seketika.. ingatkan cuti nak siapkan.. tapi tak boleh... tak menang tangan rasanya.. bahaya juga utk baby insyirah.. sedang asyik mama menyulam tiba-tiba insyirah datang kan haru... dah jarumnya tajam.. ================================================================== huhuhu.. kenapalah.. takleh nak upload gambar ni??? lagi

SePagi Di Taman Permainan

Image
BismillahiRRahmaniRRahim Assalamualaikum.. Diari Sepanjang Aidil Adha. Hari KHamis Baru ni keluar ke Bandar Machang, cadangnya nak g Klinik Gigi tapi.. jalan still jam lagi, ramainya anak kelantan balik bercuti ni... ingatkan dah kembali ok .. rupanya tidak lagi... so batal aje nak ke klinik terus ke CIMB bank.. nak reg utk CIMB Click... alhamdulillah, ada parking... he he tapi lupa nak bayar sewa parking .. huhuhu.. kena saman... dapat kad merah.. melayang RM 10 duit ku,.. Kenapalah boleh alpa.. Insyirah and adik bongsuku merangkap ayahsu insyirah ditinggalkan bersama cek chiknya.. selesai. Ke taman Permainan.. dah janji ngan ayahsu nak ke sana.. tu yang dia teruja nak ikut tu... happy sesangat diorang bermain. Ha.. gelongsor sayang.. hati2 akhirnya sampai juga ke bawah.BErapa Kali gelongsor ni.. tak nak berenti my baby.. nanti dah ok.. linenya boleh upload lagi gambar kat tmn ni,...

Bertunang sudah dirinya..

Image
cIK di ANd His Fiancee HAri RAya Aidil Adha, Hari Kedua , pakcik ku telah mengikat tali pertunangan, TAhniah Dr Kami sekeluarga, Moga Kekal dan dapat membina MAsjid yang bahagia nanti... Suasana Tika Majlis dan persiapan .. majLis SedANg BerLaNSung ... AyahAmin *(berBaju Hitam )SEbagai Juru Cakap Pihak KAmi, HanTAran Sempena MAJlIs pertUnaNgan.. SimPLe Aje.. masing2 SiBuk MenyiAPkan Kerja Yang TElah diBAhaGikan. Sibuk Menggubah HanTaRan Cik Di, Utk TEpak Sirih.. Baba SedANG memBeri IdeanYa

EIDUL ADHA

Image
EIDUL ADHA bakal tiba tidak lama lagi, banyak korban dan pertumpahan darah pada Isnin 10 zulhijjah bersamaan 8 disember 2008, semoga pengorbanan yang dilakukan dapat menyucikan jiwa, di samping memberi sedekah kepada mereka yang memerlukan. Tapi kami sekeluarga tidak melakukan pengorbanan pada tahun ini, bukan rezeki lagi,, Rasanya terlalu awal untuk mengucapkannya tetapi, takut tiada kesempatan selepas ini, jadi kamu sekeluarga mengucapkan SalaM Eidul Adha buat semua, dari maesarah, mohd shukri dan nurhusna Insyirah pada semua.

Re-union Mujaddid 2008

Image
Assalamualaikum... Pagi tadi dapat gambar reunion mujaddid yang dibuat di Cameron HIghland, Syukran nora, coz sudi sharekan gambar tu dengan k.mae, walaupun diri ini tiada di sana, terasa rugi yang amat, kerana di sana lah medan untuk bertemu mata, bertanya khabr setiap diri yang ada. "kenapa kmae tak datang??" nora bertanya!// bukan taknak datang, tapi suami tak dapat cuti.itupun kerana dia baru start bekerja dengan syarikat baru, dalam tempoh percubaan lagi.. huhu, asalnya memang dah bayar deposit dah kat Shahrul.. nak buat macamana kan?? bukan rezeki ke sana ... Insya Allah reunion kedua nanti,akan ku cuba menghadirkan diri. Walau tidak dapat bersama, kalian tetap di hati. :) Sebahagian ahli keluarga kami dari kiri, hanifah,kaklong(wahida) 1, 2,3,4*, In, tak cam siapa tu.. belakang >..waet,1,2*mifrah, noor, dan kaklong zaim!! * bertanda , maaflah, tak berapa nak cam.... ala kulli hal, selamat berkenalan ya, maybe zaujah ust2 mujaddid ni... .... ME??? takde ..huhuhu... (

FREE GIFT... PROMOSI PROMOSI

Assalamualaikum dan salam bahagia. Sukacita dimaklumkan kedai saya di www.damaiestore.com akan membuat promosi jualan akhir tahun. Dapatkan juga FREE GIFT di sana... untuk maklumat lanjut : terus ke www.damaiestore.com Jangan lepaskan tawaran hebat ini ...

WAHAI UMAT QURAN: HASSAN ALBANNA

Assalamualaikum ‘Aqidah dan Wijhah hidupmu menyuruh engkau tampil ke depan, mengkutbahkan, “Suara Langit” di bumi. Isilah fungsimu dengan kegiatan dan kesungguhan; jalankan Amanat ini dengan segala kepenuhan dan ketekunan. Dunia dan Kemanusiaan menunggu pimpinan dan bimbinganmu. Bumi menantikan “Cahaya Langit” yang mampu menyapu kegelapan. Jaga dan peliharalah jangan sampai “jambatan” ini runtuh, agar hubungan bumi dengan langit tidak patah atau terputus. (1) Qum, Faanzir ! Bangkit dan berdirilah, susun barisan dan kekuatan,barisan dan kesatuan umat! Canangkan seruan dan ancaman. Seruan kebenaran dan ancaman kebinasaan jika menolak atau menentang kebenaran. Gemakan sentiasa Kalam Ilahi, kumandangkan selalu suara dan seruan kebenaran. Sampai peringatan ini ke kuping segala Insan! Gempitakan kepada dunia dan kepada manusia ajaran agama Tauhid, ajaran Cita dan Cinta. (2) Worabbaka fakabbir Besarkan Tuhanmu, di atas segala! Tiada kebenaran yang menyamai KebesaranNya. Tiada kekuasaan yang m

WAHAI UMAT QURAN: HASSAN ALBANNA

Assalamualaikum ‘Aqidah dan Wijhah hidupmu menyuruh engkau tampil ke depan, mengkutbahkan, “Suara Langit” di bumi. Isilah fungsimu dengan kegiatan dan kesungguhan; jalankan Amanat ini dengan segala kepenuhan dan ketekunan. Dunia dan Kemanusiaan menunggu pimpinan dan bimbinganmu. Bumi menantikan “Cahaya Langit” yang mampu menyapu kegelapan. Jaga dan peliharalah jangan sampai “jambatan” ini runtuh, agar hubungan bumi dengan langit tidak patah atau terputus. (1) Qum, Faanzir ! Bangkit dan berdirilah, susun barisan dan kekuatan,barisan dan kesatuan umat! Canangkan seruan dan ancaman. Seruan kebenaran dan ancaman kebinasaan jika menolak atau menentang kebenaran. Gemakan sentiasa Kalam Ilahi, kumandangkan selalu suara dan seruan kebenaran. Sampai peringatan ini ke kuping segala Insan! Gempitakan kepada dunia dan kepada manusia ajaran agama Tauhid, ajaran Cita dan Cinta. (2) Worabbaka fakabbir Besarkan Tuhanmu, di atas segala! Tiada kebenaran yang menyamai KebesaranNya. Tiada kekuasaan yang m
Image
Insyirah... sukanya dapat berjalan2. Di hospital menunggu pak sepupunya keluar... Alhamdulillah, Syukur kerana. makcik dan anak2 nya selamat dilahirkan secara pembedahan. ini kerana baby nya berada dalam kedudukan songsang. Dah banyak ikhtiar dibuat, tetapi dah ketetapan Allah untuk mak cik melahirkan bayinya melalui tingkap :). Makcik masuk dalam bilik bedah dalam pukul 10 dan keluar dalam pukul 1.30 ptg... ini gambar si kembar, kedua2 boy.. dalam troli utk ke ward comelkan ???