Showing posts from 2009Show all

Salam semua... kaifa haalukum?? kullu am wa antum bilkhair... alhamdulillah hari ni 1 january 2010.. hari baru .. tahun baru bagi kalendar masihi... ... tambah2 hari ni hari jumaat .. sayyidul ayyam (penghulu segala hari) . ant…

Salam semua... apa khabar???? sibuk ke hari ni??? dah lunch??? harapnya semua dah ya... oh ya... alhamdulillah hampir siap men touch kembali Teratak Damaiimpiana~ moga sedamai namamnya.. dan tagline baru untuk teratak damaiimpia…

Salam semua, baru je balik dari sekolah, penat sangat2................... berehat jap sambil bertenet... Insyirah??? ada... sedang menyusun barang2 tupperware mamanya... baba? sedang mengemas rumah.. ( Syukran baba... memahami ma…

Saje nak share...

Salam semua... apa khabar hari ini?? emmm... hari ni ada meeting guru2 kelas di sekolah... then habis meeting balik ke rumah kami , setelah berlama-lama di rumah mak... banyak yang nak kena kemas, oh ya.. sebelum meeting tadi sem…

Mesyuarat Awal Tahun dan Jamuan Akhir Tahun 2009 di Sutera Inn KB

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua... sayyidul ayyam yang begitu besar dalam hari2 dalam Islam. Dah beberapa hari tak update blog, bukan penyakit 'M' ya kawan2.. tetapi coverage broadband yang kurang memuaskan so... …

Salam Maal Hijrah 1431

Assalamualaikum semua, apa khabar hari ni?? Salam Maal Hijrah 1431H buat semua teman blogger dan buat sesiapa sahaja singgah di teratak damaiimpiana. . Jangan lupa ambil kad di atas sebagai tanda ingatan kami di sini. Menyingkap …

Riadhah yang bertukar tempat.

Dpt petai dari kawan baru ayah Ucu Na dan Ayah su begitu teruja bermain air.. Mak dan sadiq me, ateh dan cik ngah di belakang bersama INsyirah Salam.. semalam (petang jumaat) planning nak beriadhah ke Bukit Bakar, tetapi disebab…

Tak tahu nak cakap ape dah.. tak tahu nak wat camana, sabar ajelah..!! tapi sampai tahap mana?? dah nama manusia,.. tapi.. sabar ajelah... kalau ikutkan hati.. nak je ambil yang lain, tapi time balik Tok Bok aje jadi cam ni.. s…

Lunch kat Luar Hari ni :)

Gelagat Insyirah.. taknak makan nasi, pedas katanya. Sebenarnya alasan je tu...just minum ice blended jer.. Tu thumb up best...... katanya. Black Forest Cake : satu slice je.. sebagai memenuhi janji buat Insyirah yang nak makan…

Nak share video ni... Insyirah suka sangat tgk gelagat si hipo dan kawannya.. siapnya ditiru gaya dua ekor ni... nanti upload lagu nasyid Buah-buahan yang diminati oleh insyirah..

Assalamualaikum... Sebenarnya dah lama nak share story ni kat sini... alhamdulillah akhirnya insyirah sudah genap 2 tahun 2 bulan sekarang dan hampir sebulan lbh dia tidak BF dengan mamanya... Awalnya memang berat hati nak stop B…

Assalamualaikum dan salam semua. Hari ni sarah nak jemput kawan-kawan ke website sarah yang ada di sidebar sebelah kanan tuuuuuu... sempena YEar End Sale .. So ... masa nilah nak beli barangan dengan harga lebih jimatkan??? jadi.…

Rasanya belum terlewat untuk kami sekeluarga mengucapkan salam eidul Adha kepada semua pengunjung blog damaiimpiana. Semoga Eidul Adha kali ini memberi pengertian yang mendalam dalam kita memahami dan mencari maksud di sebalik pe…

New MPV : Perodua Alza... cutenya...

Classy Purple So classy like its name ... Cantik... cute... emmm.... sporty pulak tengok Alza.. secantik namanya... Emmm boleh masukkan dalam wishlist juga ke??? amacam baba???? sesuai tak??? he he he nanti kita pi pandu uji... …

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah semua, Lamanya tak mengukir sesuatu di sini, berkongsi cerita dek dihambat masa, seolah-olah masa terlalu pendek buat kita tatkala dalam kesibukan, tapi andai diri lapang tanpa sebarang kerja at…

Kisah Rasulullah S.A.W sebagai pengajaran 1) Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya. Beliau juga memerah susu kambing untuk keperluan keluarga mahupun untuk dijual. 2) Setiap k…

Assalamualaikum semua, lamanya sarah menyepi, dalam seminggu lebih rasanya, mungkin ada yang tertanya2 kan, bukan sengaja menyepikan diri , cuma minggu yang lepas terlalu sibuk dan kesuntukan masa, Berlaku musibah dalam keluarga,…

Kek ? Brownies ? Besday?

Inilah hasil tangan mama Insyirah. Tulisan tu guna piping jelly wat color merah, itu yg tenggelam sikit tu....... Haa.. potong.. jangan tak potong Ayahsu, Insyirah, Ucu Na Apasal stim je mata ucu? Sebenarnya Ucu tgh pujuk Ins…

Hasil Seni Insyirah

Insyirah, Iman, Ajmal dan My Friends Siti

Insyirah dan Iman.. sama sebaya cuma beza 5 bulan aje tua Iman.. Tgklah gelagat dua sekawan... ini dah nak balik dah , dekat Masjid Muhammadi. Masa tengah tunggu kaum2 bapa menunaikan Solat, bukan main lagi diorang bermain.. al …

Selamat Pengantin Baru Ummie Kin

Assalamualaikum... alhamdulillah hari ni baru dapat upload gambar2 sepanjang majlis perkahwinan Ummie Kin, majlis berlangsung pada hari Rabu raya keempat. Ramainya tetamu, maklumlah anak mantan Timb. MB (Ust Halim). Yang bestny…

Selamat Hari Lahir Sayang

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini Photo Tinks by WiddlyTinks.com Photo Tinks by WiddlyTinks.com Assalamualaikum dan salam semua, Hari ni genaplah 2 tahun my little Insyirah... doa mama dan baba, semoga dirimu sentiasa dalam lindu…

Facebook _ Under yahudi???

Salam semua, sarah nak kongsikan satu email yang dihantar, cuma Sarah harap sape2 ada info tentang perkara ni bolehlah share kat sini ya.. Aku betul betul tak tau pasal benda nih. Korang tau tak pasal benda nih?! Ades.. Sebab ak…