Posts

Showing posts from 2010
Image
Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Mesyuarat Guru

Image
M esyuarat hari ni, alhamdulillah berjalan dengan jayanya.. mesyuarat yang santai, mesyuarat pertama bersama dengan GB baru yang datang menggantikan GB ku yang terdahulu... Alhamdulillah selama 7 Tahun ku berada di SKSE, telah ku lalui pelbagai pengalaman dan juga pelbagai ragam dari 7 orang Guru Besar.. HEBATKAN???? cuba tanya mana2 guru di sekolah lain, sudah berapa orang GB yang mereka telah lalui?? Hebat betul sekolah ku ini... Ini yang buatku sayang nak tinggalkan sekolah ni.. :) ;) hemmmmmmmm... Mesyuarat pada hari ini, lebih berfokus pada persediaan untuk kami semua sebelum sesi persekolahan bermula. Suka di ingatkan, Bagi negeri Kelantan, Terengganu dan Kedah sekolah akan bermula pada 2hb Januari 2011.. manakala negeri2 lain pada 3hb Januari 2011.. so semua guru2 di seluruh Malaysia, mungkin sedang sibuk di sekolah masing2 di minggu akhir percutian..membuat persediaan untuk menyambut kedatangan murid dan juga bagi guru2 kelas membersih dan mengemas kelas/ bilik darjah.  so buat
salam

Logo Halal dan Insyirah

Image
Selalu kalau balik dari mana2 .. nak masuk simpang ke kawasan perumahan kami, ada kedai runcit, and kedai tu memang jadi pillihan baba untuk belikan roti gardenia dan susu kotak marigold pada Insyirah.sama ada utk bekal dalam perjalanan atau utk bekal balik rumah. sebelum ni dia kecil lagi sooooo.. ikut aje apa yg mama and baba belikan.. tapi sekarang dah pandai demand.. selalu bila nak masuk simpang tu mesti " nak air kotak lembu* sebb kat kotak marigold ada pic lembu..  image ada kat bawah kredit tu mr google *cik liyana.com saya pinjam pic ya haaaaaaa... air kotak yg jadi kegemaran kakak tapi.. bukan aje air kotak.. mesti ada gula2 atau jajan yang dibeli bersama... so mama risaulah ada tanda halal tak.. mama membebel sorang " hish baba beli ni ada tanda halal tak????? " time ni baba takde lam keta lagi so ada lah yg tolong jawab...... ni mama tanda halal.. ada belake dio.. (ada dibelakang plastik..) isk.. mama confius... tau pula si insyirah ni.. rasanya mama tak bg t

Salam Perkenalan dari Naufal

Image
Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah.. Solid Food For Naufal Alhamdulillah Naufal dah masuk 6  bulan 7hb 12 ritu... so mama dah boleh perkenalkan makanan untuk naufal... sebelum meneruskan agenda tersebut.. harus ada pengetahuan tentangnya .. nantikan salah pula... cian my baby.  Before that, nak cerita sikit tentang Sikap naufal  dalam 5 bulan .. selalu kalau tgk sesiapa makan..dia dah pandai bagi signal.. dia hisap2 bibir mulut dia, cuba capai makanan yang kita makan.. dan kadang2 dia tenung kita makan, menyebabkan mamanya rasa bersalah... huhu.. kalau ikut nenek , beria je naufal makan, tapi mama berkeras, cukup 6month ya.. so mama selalu cakap kat naufal " sabar ye dik... 2 3 hari je lagi adik boleh makan"  .......... But ,.. baby biasalah.. Naufal macam dah kenal antara makanan dengan benda lain.. if nampak aje makanan teru aje buat2 makan, hisap bibir mulut... mcm2 lah... So ... utk permulaan, perkenalkan baby dengan satu jenis aje makanan,... jangan di campur2 lagi... Na

Naufal di kejar ke Emergency Room

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah. Lewat tengahmalam khamis (malam Jumaat) saat ni mama dan baba still tak zzzz lagi.. sedang mengadap laptop keduanya... :) anak2 dan zzzzz dengan nyenyaknya.. namun naufal tidur dalam keadaan yang tidak menyenangkan.. batuk2,,, dan macam sukar untuk bernafas.. malam sbelumnya takde macam tu, just batuk2 aje.. so rasa tak sedap hati je... tiba2 dia bangun dan nangis sambil berbunyi....... maaaaaaaaaa......... nnnnnnn maa........... (bunyi baby nangislah) yg part bunyi maa tu yg best sebenarnya.. macam tak senang duduk aje.. tak selesa kelihatan.. Lalu kami ambil keputusan utk bawa Naufal ke Emergency Room di Hospital Kuala Krai.. Alhamdulillah...... takde orang masa tuu.,. so terus kami dibawa ke asthma bay.. staff yang ada check dada naufal and katanya memang banyak kahak... risaunya Ya Allah.. rungsing juga takut disedut... tentu sakit naufal.. but staff kat situ terus bagi nebulizer pead yg stamubol rasanya.. ..pesan staff yang bertugas, kena letak 

Ragam Anak

Assalamualaikum.. Bila dah ada 2 anak ni.. baru tahu betapa susahnya nak membesarkan dan mentarbiah khususnya Insyirah.. yang adik.. biasalah pengalaman kakak insyirah tika bayi dulu boleh dijadikan panduan dan iktibar. Dalam meniti usia ke 4 tahun, Kakak adalah experimen kami... opssss bukan bahan experimen yang entah apa2 ya... cuma dalam tempoh ini, terasa banyak cabaran yang perlu kami berdua lalui, khususnya bila dah ada adik.. Kakak seolah2 memberi isyarat dengan sikap dan perlakuannya bahawa dia jeles... ulang sekali lagi... jelesssss.. dengan perhatian dan tumpuan kepada adik..... rasanya sebagai mama kepada dua anak ini,. ku cuba memberikan sepenuh perhatian kepada keduanya tetapi mungkin di sana, ada beberapa kesilapan yang tidak ku sedari... malah kini kakak lebih rapat dengan babanya... rentetan di dalam pantang dulu baba yang banyak menguruskan kakak.. Thanks a lot Baba.. Luv u so much.. coz sabar and bersedia menolong mama serta boleh sabar dengan fe'el mama yang pelb

Jumpa Kawan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni g KB, makan kenduri dan jumpa Is(member se UM) dah 2 3 kali buat date and jemput Is sefamily ke rumah sewa kami,, but takde kesempatan lagi.. maklumlah ... tuan rumah dok ber holiday kat rumah maknya di Machang.......... so at the end,... kebetulan hari ni ke KB.. jumpa pun kat KB MALL sekejap aje.. menyerahkan TUPPERWARE yg Is order dr awal tahun lg.. jumpa tadi dalam keadaan lorat and masing 2blm solat asar lagi... just jumpa kat parking aje... huhuhu.. itu ajelah... just nak update blog

Belanja Adik2

Image
Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Alhamdulillah, semalam dapat tunaikan janji pada adik2 untuk belanja Pizza. emmmmmm... asalnya nak belanja diorang semua Pizza Hut, tapi tak ke KB lah pula.. huhuhu sooooooo... apalagi. .. buat Pizza sendiri lah jawabnya.. lagi jimatkan kos, lagipula boleh buat dalam 5 keping.. puashati adik2 menikmatinya.. Belanja diorang ni sebenarnya sebagai tanda penghargaan kerana telah membantu kakaknya ini menyiapkan tempahan cupcake sebanyak 700pcs untuk doorgift. maklumat lanjut boleh dilihat di blog cupcake ku.. http://mamahusnacupcake.blogspot.com/ oklah layansssssssss gambar... errrrrrrrkkkk......... alhamdulillah kenyang..

Hasil2 Baking di rumah mak

Image
Assalamualaikum... My 1st Red Velvet Cake   alhamdulillah......... kenyang Besday kek tempahan cikta utk Fariha, last minute ni tempahnya.... Insyirah dan Ayahsu, suuuuuuuka sangat dgn Cupcake Ben10... sukalah tu.. dah 2 3 hari dok minta mama buat cupcake ben 10 leepas dia nampak ada edible image tu CC utk cikta, bekalan diorang pulang ke Johor.

My Wishlist

Image
Assalamualaikum dan salam Jumaat semua.. Semoga hari ini (sayyidul Ayyam) memberikan kita semua keberkatan dan juga kemurahan rezeki daripada Allah swt. Insya Allah. Hari ni saje je sebenarnya, nak share wishlist yang boleh dikatakan pentinglah untuk me. Yang pertama Deep Freezer Amat2 diperlukan utk menyimpan stok susu Naufal.. Memandangkan kat rumah sekarang ni, ada peti kecil je yang satu pintu, so.. tak brp sesuai utk dijadikan peti penyimpanan susu Naufal.  Ya Allah Murahkan rezeki ku... target bulan  disember ni mesti dah ada dlm rumah.. eh eh... kena p beli dah ni... budget oh budget.... smlm p survey ada yang kecil dlm RM 500 ++ ... emmmmmmm... Yang kedua .. ni haaaaaaaaa... senang nak buat cupcake.. he he .. Insya Allah by next year .. ameen.. Yang ketiga : Ini dia.......... huhuhu.. ke ada yang nak bg free semua item kat atas? mana tau ada orang nak taja...  :)

Alhamdulillah.. Naufal tak nangis

Assalamualaikum.. Baru je pulang dari klinik KKB, utk rutin bulanan Naufal. Bertolak dari rumah jam 9.30pg ingatkan tak ramai patient.. rupanya ghaamai... huhu.. dah lah tak breakfast lagi... mujurnya dalam perjalanan tu terbeli kuih.. makanlah sebiji.. moralnya... isi penuh perut anda sebelum melakukan apa2 tugasan ya    Dalam menunggu giliran, me bertemu dan berbual dgn sorang makcik ni yang membawa cucunya utk suntikan 1 bulan.. disebalik tenang muka baby tersebut rupanya ada sesuatu yang di uji Allah terhadap ibunya dan baby tersebut..  Lidahnya besar dan menurut neneknya , sejurus selepas dilahirkan baby tersebut dikuarantinkan dan bernafas melalui saluran pernafasan, then diberi susu juga melalui wayar.. cerita makcik@ nenek tersebut, baby tersebut baru aje dibenarkan keluar, dan perlu bertemu pakar kanak2 . Apa yang menariknya ibu baby tersebut berkeras utk memberikan susu melalui botol, sedangkan doktor tidak membenarkan tetapi ibunya tekad, sebab katanya nanti bila dah start k

Latihan ke Tandas & Insyirah

Assalamualaikum Memerap di rumah aje cuti sekolah ni.. terpanggil utk berkongsi pengalaman tatkala melatih Insyirah ke tandas. Satu pengalaman yang cukup memenatkan tetapi manis bila dikenang kembali. Antara kaedah yang digunakan oleh me ialah : 1. Bincang dulu dengan anak, Insya Allah anak2 anda pasti memahaminya Melatih Insyirah ke tandas genap2 mamanya habis pantang dalam bulan Ogos tempohari, sebelum terus ke tandas, me bercakap dulu dgn kakak,: kakak dah ada adik,,, kakak pun dah nak sekolah... so kakak dah tak perlu pakai pampers ya..> . kalau kakak nak kenc***  dan uk... uk... kakak bagitau mama, baba, acik atau nenek ya... jawabnya kakak... ok mama. 2. Setiap 30 minit tanya dan bawanya ke tandas Haaaaaaaaaaaaah... yang ni part paling best, menguji kesabaran dan keimanan kami semua especially mama and baba. bukan setiap 30 minit tetapi setiap 10 minit " mama nak Kenc***.." dengan selambanya kakak bagitau ... bila kat tandas, nak tau apa dia buat? pssssssstt .. dalam

Lukisan Kakak

Image
Assalamualaikum........... Hari ni spend time kat umah MIL, bertemu mata dgn SIL yang balik bercuti dari sarawak. Dari pagi tadi, dalam 5.30 ptg pulang ke rumah kami. sampai umah, bawa naufal jalan2 dgn stroller dan kakak berbasikal di kawasan perumahan.. setahun sekali tu... berjalan2 di kawasan perumahan. ha ha ha... then mandikan naufal dan kakak .. terus naufal tangkap lentok dalam buaian..... kakak menemani mama beronline sambil melukis... cubalah lihat lukisannya........  agak2.. apa ya yang cuba dilukisnya?? Cuba teka, ada 2 objek yang dilukisnya... yang berambut or berbulu tu agak2 nya apa ya? ..  bulat2 kecil.... tu pula....... bulatan kecil katanya... ada lagu yang mama dan baba selalu nyanyikan pada kakak.. cuba agak yg ni apa ya? ?????????????????????? mula -mula mama ingatkan buah rambutan rupanya...... * * * bintang................ yang ni pula ... apa agaknya....... ??????????????? yang ni pantai kata kakak.... he he  .. kakak ... kakak............ nanti nak upload lagi

nak update je ni

Image
Banyaknya cerita yang nak di story mory kan kat sini... namun masa yang amat terhad dan juga curi2 je ni sebenarnya.. if org kata cuti sekolah, banyak masa free.. memang lah... bagi yang single mingle.. tapi bg yang berkeluarga mcm me .. tambah2 dgn adanya si baby naufal.. huhu... takde masa yg lapang sebenarnya... eh eh.. bukan merungut.. just nak inform je.. bila dah berdua anak2nya.. maka bertambahlah tugas dan tanggungjawab.. itu yg blog pun terabai... huhu.. ok lah kite g satu persatu : baby Naufal sekarang dah masuk 5mth... sepatutnya 14/11 kena g klinik.. tp lum g lagi sampai ari ni(he he).. mamanya.. napelah??? perkembangannya ? sepanjang cuti sekolah ni.. wajib beriba dgn mama, tak boleh berenggang langsung.!! ni pun tgh zzzzzz, that's why leh blogging ;). pastu... dah pandai angkat2 punggung dah.. dah pandai pegang botol susu.. kalau tgk kakak pegang botol susu, mesti nak rebut. skin rashes pada tubuhnya belum berkurangan... kalau p klinik pun paling2 misi beri calamine a

Salam Aidil Adha

Image
Salam Aidil Adha kepada semua daripada kami sekeluarga.. Dapatkan Mesej Bergambar di Sini Lepas maghrib nak gerak balik umah mertua.. Raya ni giliran umah MIL.. OK semua.. terimalah kad ikhlas dr kami

My 1st PopCake

Image
Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah Fillah semua...... nak update blog yg makin lama makin terpinggir ... adakah kerana penangan mukabuku? rasanya tak.. kadang2 ......... rasa mcm tak nak tulis apa2.... malas dah nak kongsi cerita.. tapi hati tetap rindu nak menulis maybe masa yg makin lama makin singkat je rasa.... * naufal nangis (6.31pm) stop.............. jap ya !! ok.... dah ok dah/....... wellllllllllllll........ nak share my 1st Popcake.. dah lama search resepinya.. jumpa dlm you tube  but ... huhuhu alhamdulillah someone at wmc ada postkan ttg popcake and gambar2nya yg kiut dan menyelerakan... huhu.. but somethig missing........ cari compound choco kat kedai bakery kat KK ni...... hhu tarak.. tertangguh projek.. akhirnya dpt idea ganti dgn coklat susu Van Hounten .. but a litttle bit sweet.. tgklah gambar Popcake kite.. takde lah comel lah mana.. tapi quite ok since it's my 1st try........... any comment???

Kurma Milk Blended

Image
Assalamualaikum semua... sejak dua menjak ni... Kurma Milk Blended menjadi menu utama buatku.. kenapa? 1. Kurma dan susu kan makanan sunnah 2. Petua memperbanyakkan air susu ibu * khusus utk ibu2 yg BF sepenuhnya, amalkanlah bi iznillah susu production memang byk. Ni resepinya ya :  10 biji kurma dibuang bijinya 1 cwn susu segar* saya guna susu ducthlady yg low milk 1cwn air masak.. Semuanya di blend bersama.. kalau nak sedap blend dgn ais, sarah tak blend dgn ais cozz skrg cuba elak minum minuman berais.. just masukkan dlm peti sejuk kejap jer.. kalau nak sedap lg masukkan almond or kismis... emmm alhamdulillah ..

Kek Tiramisu

Image
Semalam keluar shopping, almaklumlah cutiiiiiiii kan!!!!!!!!!!! dalam hujan lebat ....... keluar breakfast dan shopping baranng2 dapur dan barang2 nak buat Kek Tiramisu...... alhamdulillah menjadi juga.......

Mengaku Cinta......... Tetapi ...............

Image
Salam semua........ kaifa haalukum?? ana alhamdulillah bilkhair......... * cakap arab sikit..... dah lama tak komunikasi dgn Bahasa Arab.. rasanya macam dah banyak yg lupa..... seronok belajar bahasa Arab.. Bila baca Al-Quran, dapat juga memahami kalimah2 yg ada di dalam Al-Quran .. tentu seronok membacamya Al-Quran sambil bertadabbur kan? Paling Best baca Tafsir Al-Quran... bait2 kalimah dan Kalamullah yang sungguh mendalam dan bermakna.. Panduan Hidup Muslim.... Oh......... sebenarnya nak berkongsi email dari yahoogroups, Bacalah moga ada manfaat kita bersama.. Sumber Image : Mr Google :) Barangsiapa yang mengakui tiga perkara tetapi tidak menyucikan diri dari tiga perkara yang lain maka dia adalah orang yang tertipu. 1. Orang yang mengaku kemanisan berzikir kepada Allah, tetapi dia mencintai dunia. 2. Orang yang mengaku cinta ikhlas di dalam beramal, tetapi dia ingin mendapat sanjungan dari manusia. 3. Orang yang mengaku cinta kepada Tuhan yang menciptakannya, tetapi tidak berani me

A True Love

Image

Pengalaman Awal berCDing

Image
Assalamualaikum dan salam Penghulu segala Hari ( sayyidul Ayyam) perbanyakkan amalan spt berzikir * ingatan utk diriku.. apa khabar hari ini kawan2 semua? sihat? bz? Hari ini mengambil peluang mengarang cerita tentang pengalaman awal berCDing....... tanggapan awal : mula2 nak berCD, terbit dihati , mampu ke nak membasuh CD setiap hari atau 2 hari sekali? Ya Allah beri kekuatan pada ku..... maklumlah takutnya tak sempat nak mencuci *konon2nya bz dgn kerja, dgn biz internet, dan macam2 lagilah... dae ko dok ni( sempat ke tak ni),... Koleksi pertama Naufal ialah sunny baby Minky dan Coolababy.. awal penggunaan memang leaking.. Bocor yang amat dan tentunya melemahkan jiwa dan hati ini utk meneruskan pemakaian CD pada naufal.. (bukan salah CD tu, tapi salah diriku sebab tak byk info yang di baca ttg CD ni.. Memang..... awal menggunakan CD mungkin akan berlaku kebocoran , itu pada peringkat awal kerana kadar penyerapannya masih lagi minima.. selepas beberapa lama penggunaan Insya Allah ok...

My Besday 17-10* Naufal Demam* Maktok masuk ward

Image
Happy birthday to myself... semoga diri terus tabah dan kuat dalam menghadapi segala mehnah dan ujian kehidupan.. Semoga diri ini mendapat rahmat keampunan dari Yang Esadan disayangi oleh mereka yg ku sayangi.. Finally dirikku telah masuk ke ambang 30an... 17/10 adalah hari ku dilahirkan di dunia 30 tahun yang lalu.. mak....... terimakasih kerana telah mendidik daku dan membesarkan ku menjadi seperti hari ini. tanpa doa restu darimu..siapalah aku.... Buat ayah... yang sentiasa teguh berdiri mencari rezeki utkku dan kami sekeluarga..serta tiada mengeluh akan apajua ,malah cuba memberikan yg terbaik... tiada kata yg dapatku lafazkan.. redhamu dan mak amatlah kuharapkan..kerana redha Allah terletak pada keredhaan ibu bapa. Buat suami yg di sisi setiap saat dan waktu..terima kasih kerana memahami dan membimbing diri. Buat anak2 mama.. Insyirah dan Naufal..sayang kamu!!! Tapi...........di hari besdayku...my baby naufal kena chicken pop... menangis,taknak menyusu... ciannya anak mama...kebet

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

Image
jom join ...... klik SINI Syaratnya mudah aje..

1st Year Give Away Qistina

Image
Assalamualaikum.........Ni GA yang ke sekiannnya mamahusna@ sarah nak join....... jangan marah ye kawan2 kalau dtg .. takde post terbaru... sekarang ni mencuba bidang baru.. 1st Year Give Away Qistina ada syarat2 yang patut anda patuhi.. tapi syaratnya tak susah pun.......... senang aje...harapnya semua Tn C telah dipenuhi.. sila lah klik link kat atas atau banner kat sidebar utk menyertai GA ni.. Due date 9 NOv nanti..... cepat2... oh ya.. nak tag 2 orang special ni join GA : 1. sajirahazlan 2. suhanashahril

PTK Mansuh.. Cuti 90 Hari special Penjawat Awam Wanita

Alhamdulillah......... alhamdulillah........... alhamdulillah............. All praise TO ALLAH ( versi Maher Zain) Berita gembira buat masa ini. : PTK : inilah yg ditunggu2.. berita gembiranya yang kebanyakkan penjawat Awam ingin dengar... TAHNIAH utk semua.. tapi jangan lega dahulu,.. ada gantian utk PTK.. tetapi saya tak nampak gambaranya lagi.. adakah berbentuk assesment? Kursus berminggu? atau berdasarkan prestasi kerja hanya dari majikan??? Tunggu pengumuman utk pelaksanaanya nanti.. rasanya penalti yang terpaksa ditanggung oleh diriku terlepaslah kan? ke tak ni? kena tanya cikgu data kat skul... kenapa kena penalty? Sebab  3 hari sebelum PTK jun 2010 baru ni.. me delivered Muhammad Arif Naufal... awal seminggu dari due... itu yang daftar PTK tu .. ingatkan sempat nak dudukinya..... namun Kuasa Allah lebih Hebat.. CUTI bersalin 90 Hari ( pilihan Penjawat Awam ) Akhirnya akan dilaksana juga... sebelum  ni berputih mata mendengar Kerajaan Negeri Kelantan melaksanakannya .. sekarang

Sekitar Sambutan Besday Insyirah yg ke -3thn

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera... Seminggu berlalu... baru ada kesempatan mengepos peristiwa kejadian berlaku sabtu lepas.. Alhamdulillah.. Sambutan Hari Lahir Puteri tersayang Insyirah berlangsung dalam suasana sederhana dan meriah... Jemputan di kalangan murid2 yang biasa datang ke rumah.. dan adik2 serta MIL FIL serta Sil.. dan juga jiran sebelah..  Acara berlangsung Jam 11pg .. namun.......... anak2 murid ku tepat 10.30 dah sampai tapi menunggu ajelah jawabnya sebab belum tiba waktunya. Layan Gambar ya....... Besday Girl ke ni??? besarnya!!! tak lah ni .. ucu na...  besday Ucuna 2 hari awal pada Insyirah... dah sambut secara kecil2 kat rumah mak.. Haaaaaaaaaa... inilah besday girlnya........ bersungguh2 meniup lilin......... yang ni sebenarnya dah lepas majlis.. masa majlis berlangsung takde pun acara tiup lilin... sekadar hiasan sahaja. Inilah dia para tetamu kami.... yang tak bestnya... besday girl tak sporting tak nak pakai topi, headband, dan juga gelangnya... huhu haaaaaa

STOK EBM

Image
Assalamualaikum .. Dah lama nak share tentang stok EBM ... ni antara stok2 terawal , dan peringkat permulaan memulakan proses membuat stok susu istimewa utk anakanda Naufal.. dalam sehari sarah boleh kumpul 12 oz,. itu pun start lepas waktu sekolah...  cuma skrg ni stok yg dibuat adalah utk stok utk hari ini utk hari esoknya... Ya Allah permudahkan urusanku dalam mencapai cita2 utk menyusukan bayiku selama 2 tahun.. Ameen

Mom&a Journey Called Life 1st GA

Image
Assalamualaikum............. haaaaaaaaaaaaa... 2nd GA yg sarah nak join utk thun 2010........ jom laaaaaa join sama... klik link bawah ya Mom&a Journey Called Life 1st GA oh ya... ni syarat2 nak join GA ni and GA ni akan tamant pada :: 11 oktober 2010

1st Giveaway Dari Prokesihatan

Image
Bismillahirrahmanirrahim.. Terima Kasih Zulaikha krn jemput sarah utk join GA ni.. Inilah adalah 1st time Zulaikha menganjurkan GA sempena pembukaan kedai online yang khusus menjual produk kesihatan spt Foot Detox.. so sapa2 yang nak dapatkan produk ni boleh ke online shop zulaikha prokesihatan yang ni pula antara syarat2 yg perlu kawan2 buat utk join GA ni... mudah aje.. : 1. Mesti menjadi follower blog ini 2. Buat satu entry berkenaan giveaway ni dan letakkan banner di entry dan di sidebar serta dilinkkan ke entry ini 3. Masukkan URL blog ini ke dalam bloglist you all 4. Dah siap semua, sila tinggalkan follower id dan URL entry you all kat kotak komen 5. Last sekali, tolonglah klik button LIKE kat facebook I tu dan tolonglah promote sekali *tiada paksaan ye* ok... rasanya dah sertakan semua syarat2 yg telah ditetapkan.. harapnya ada rezeki... jd peserta bertuah :).. boleh try pakai Foot Detox ...