Showing posts from 2010Show all

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Mesyuarat Guru

M esyuarat hari ni, alhamdulillah berjalan dengan jayanya.. mesyuarat yang santai, mesyuarat pertama bersama dengan GB baru yang datang menggantikan GB ku yang terdahulu... Alhamdulillah selama 7 Tahun ku berada di SKSE, telah ku…

salam

Logo Halal dan Insyirah

Selalu kalau balik dari mana2 .. nak masuk simpang ke kawasan perumahan kami, ada kedai runcit, and kedai tu memang jadi pillihan baba untuk belikan roti gardenia dan susu kotak marigold pada Insyirah.sama ada utk bekal dalam per…

Salam Perkenalan dari Naufal

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah.. Solid Food For Naufal Alhamdulillah Naufal dah masuk 6  bulan 7hb 12 ritu... so mama dah boleh perkenalkan makanan untuk naufal... sebelum meneruskan agenda tersebut.. harus ada pengetahuan te…

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah. Lewat tengahmalam khamis (malam Jumaat) saat ni mama dan baba still tak zzzz lagi.. sedang mengadap laptop keduanya... :) anak2 dan zzzzz dengan nyenyaknya.. namun naufal tidur dalam keadaan ya…

Assalamualaikum.. Bila dah ada 2 anak ni.. baru tahu betapa susahnya nak membesarkan dan mentarbiah khususnya Insyirah.. yang adik.. biasalah pengalaman kakak insyirah tika bayi dulu boleh dijadikan panduan dan iktibar. Dalam men…

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni g KB, makan kenduri dan jumpa Is(member se UM) dah 2 3 kali buat date and jemput Is sefamily ke rumah sewa kami,, but takde kesempatan lagi.. maklumlah ... tuan rumah dok ber holiday k…

Belanja Adik2

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Alhamdulillah, semalam dapat tunaikan janji pada adik2 untuk belanja Pizza. emmmmmm... asalnya nak belanja diorang semua Pizza Hut, tapi tak ke KB lah pula.. huhuhu sooooooo... apalagi. .. bua…

Hasil2 Baking di rumah mak

Assalamualaikum... My 1st Red Velvet Cake   alhamdulillah......... kenyang Besday kek tempahan cikta utk Fariha, last minute ni tempahnya.... Insyirah dan Ayahsu, suuuuuuuka sangat dgn Cupcake Ben10... sukalah tu.. dah 2 3 hari d…

My Wishlist

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua.. Semoga hari ini (sayyidul Ayyam) memberikan kita semua keberkatan dan juga kemurahan rezeki daripada Allah swt. Insya Allah. Hari ni saje je sebenarnya, nak share wishlist yang boleh dikat…

Assalamualaikum.. Baru je pulang dari klinik KKB, utk rutin bulanan Naufal. Bertolak dari rumah jam 9.30pg ingatkan tak ramai patient.. rupanya ghaamai... huhu.. dah lah tak breakfast lagi... mujurnya dalam perjalanan tu terbeli …

Assalamualaikum Memerap di rumah aje cuti sekolah ni.. terpanggil utk berkongsi pengalaman tatkala melatih Insyirah ke tandas. Satu pengalaman yang cukup memenatkan tetapi manis bila dikenang kembali. Antara kaedah yang digunakan…

Lukisan Kakak

Assalamualaikum........... Hari ni spend time kat umah MIL, bertemu mata dgn SIL yang balik bercuti dari sarawak. Dari pagi tadi, dalam 5.30 ptg pulang ke rumah kami. sampai umah, bawa naufal jalan2 dgn stroller dan kakak berbasi…

nak update je ni

Banyaknya cerita yang nak di story mory kan kat sini... namun masa yang amat terhad dan juga curi2 je ni sebenarnya.. if org kata cuti sekolah, banyak masa free.. memang lah... bagi yang single mingle.. tapi bg yang berkeluarga m…

Salam Aidil Adha

Salam Aidil Adha kepada semua daripada kami sekeluarga.. Dapatkan Mesej Bergambar di Sini Lepas maghrib nak gerak balik umah mertua.. Raya ni giliran umah MIL.. OK semua.. terimalah kad ikhlas dr kami

My 1st PopCake

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah Fillah semua...... nak update blog yg makin lama makin terpinggir ... adakah kerana penangan mukabuku? rasanya tak.. kadang2 ......... rasa mcm tak nak tulis apa2.... malas dah nak kongsi cerita…

Kurma Milk Blended

Assalamualaikum semua... sejak dua menjak ni... Kurma Milk Blended menjadi menu utama buatku.. kenapa? 1. Kurma dan susu kan makanan sunnah 2. Petua memperbanyakkan air susu ibu * khusus utk ibu2 yg BF sepenuhnya, amalkanlah bi i…

Kek Tiramisu

Semalam keluar shopping, almaklumlah cutiiiiiiii kan!!!!!!!!!!! dalam hujan lebat ....... keluar breakfast dan shopping baranng2 dapur dan barang2 nak buat Kek Tiramisu...... alhamdulillah menjadi juga.......

Mengaku Cinta......... Tetapi ...............

Salam semua........ kaifa haalukum?? ana alhamdulillah bilkhair......... * cakap arab sikit..... dah lama tak komunikasi dgn Bahasa Arab.. rasanya macam dah banyak yg lupa..... seronok belajar bahasa Arab.. Bila baca Al-Quran, da…

A True Love

Pengalaman Awal berCDing

Assalamualaikum dan salam Penghulu segala Hari ( sayyidul Ayyam) perbanyakkan amalan spt berzikir * ingatan utk diriku.. apa khabar hari ini kawan2 semua? sihat? bz? Hari ini mengambil peluang mengarang cerita tentang pengalaman …

My Besday 17-10* Naufal Demam* Maktok masuk ward

Happy birthday to myself... semoga diri terus tabah dan kuat dalam menghadapi segala mehnah dan ujian kehidupan.. Semoga diri ini mendapat rahmat keampunan dari Yang Esadan disayangi oleh mereka yg ku sayangi.. Finally dirikku te…

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

jom join ...... klik SINI Syaratnya mudah aje..

1st Year Give Away Qistina

Assalamualaikum.........Ni GA yang ke sekiannnya mamahusna@ sarah nak join....... jangan marah ye kawan2 kalau dtg .. takde post terbaru... sekarang ni mencuba bidang baru.. 1st Year Give Away Qistina ada syarat2 yang patut anda…

Alhamdulillah......... alhamdulillah........... alhamdulillah............. All praise TO ALLAH ( versi Maher Zain) Berita gembira buat masa ini. : PTK : inilah yg ditunggu2.. berita gembiranya yang kebanyakkan penjawat Awam ingin…

Sekitar Sambutan Besday Insyirah yg ke -3thn

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Seminggu berlalu... baru ada kesempatan mengepos peristiwa kejadian berlaku sabtu lepas.. Alhamdulillah.. Sambutan Hari Lahir Puteri tersayang Insyirah berlangsung dalam suasana sederhana da…

STOK EBM

Assalamualaikum .. Dah lama nak share tentang stok EBM ... ni antara stok2 terawal , dan peringkat permulaan memulakan proses membuat stok susu istimewa utk anakanda Naufal.. dalam sehari sarah boleh kumpul 12 oz,. itu pun start …

Mom&a Journey Called Life 1st GA

Assalamualaikum............. haaaaaaaaaaaaa... 2nd GA yg sarah nak join utk thun 2010........ jom laaaaaa join sama... klik link bawah ya Mom&a Journey Called Life 1st GA oh ya... ni syarat2 nak join GA ni and GA ni akan tam…

1st Giveaway Dari Prokesihatan

Bismillahirrahmanirrahim.. Terima Kasih Zulaikha krn jemput sarah utk join GA ni.. Inilah adalah 1st time Zulaikha menganjurkan GA sempena pembukaan kedai online yang khusus menjual produk kesihatan spt Foot Detox.. so sapa2 yang…