Posts

Showing posts from January, 2010

Aras Gula lebih 1 je..

Pagi tadi MC, kena p klinik appointment dengan Dr and minum air gula(glukos) .. wajib bagi ibu2 yang pregnant kalau umurnya 25 ke atas, prosedur baru... Emmm dengar cerita minumnya .. meloyakan .. terpikir juga macamana lah nanti, boleh ke minum? malam semalam start jam 10 malam berpuasa ... tapi sebelum tu, dah control makan sikit,.. ingatkan terlepas, tapi result pagi tadi, tidak menyebelahi diriku... selepas 2 jam menunggu, kalau ikut skalanya 7.8 terlepas daripada BSP tapi result ku 7.9 ... alahai... tak terlepas... berisiko jugalah,.... emm no kompromi or budi bicara, so 11 feb nanti kena 4 kali ambil darah start pukul 8pg, 12 tgh, 6 ptg dan last 10 mlm... huhu.hu...

Sembelit, macamana nak atasi..

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, moga ceria2 selalu di samping family tersayang.. Ambil insyirah dari rumah pengasuh tadi, kmoh cakap Insyirah sembelit... ingatkan tak teruk tapi.. petang tadi, dalam jam 6.30 petang, sedang menyiram bunga dan Insyirah ralit bermain tetiba dia cakap nak uk uk ... nampak sangat macam susah nak uk uk ... menangis dia .. Ya Allah tak tahu nak buat macam mana kami, ni 1st time Insyirah sembelit sebegitu teruk sekali. seksa sangat ... Cuba flash back balik apa yang dia makan sebelum ni, emm... buah~ memang tiap2 hari makan, means..... takde lah kekurangan serat.. tapi.. apa masalahnya? Air Kosong~ boleh lah. ... tapi takde lah banyak .. Susu~ emmmmmmmmmmmm... kurang sikit... (bukan minuman kegemarannya). Tapi sehari sebelum tu... ok je sistem pembuangan air besarnya... bukanlah nak kata seminggu tak uk.. uk..,, hari2 ok je sistem kumuhnya.. .. Takkan disebabkan makan 2 ulas durian?? boleh ke bagi kesan kat kanak2??? uhuhu... kurang experience b

Alhamdulillah..........

Finally.... dah boleh ber on9 ... sabtu hari tu dah langsaikan bil broadband... bukan liat untuk membayar.. tetapi alpa seketika... bayar petang ahad, pagi tadi cuba,,, dah dapat online balik... banyak story mory yang ingin dikongsi bersama, tetapi rasanya tak tahu nak mula dari mana. Oklah...

broadband...

salam semua... sudah seminggu tiada sebarang post, bukan M tapi masalah broadband.. terlupa bayar.. huhu.. rasa2 baru je bayar by online .. rupanya dah lebih limited.. so hari ni sarah luang kan masa sekejap kat cc nak bayar bill broadband.. insya Allah by nextweek boleh online .. jumpa nanti..:)

Nothing to say

Salam... sekadar update blog....... emmmm takde apa yang nak di kongsikan... Selamat berhujung minggu bagi warga Kelantan dan Kedah and Terengganu... Gunakan masa luang ini untuk bersama family tercinta ...

Versi bertudung >>>

Image
Bakal Srikandi Islam .. insya Allah... cute kan??? sikecil bertudung... but after 10minutes ,.. dah tanggal... .. emmm ... lama 2 nanti mesti suka pakai .. pic ni snap masa Raya 2008 .. tak silapnya... Umur dalam setahun lebih...

Bebelan seorang bergelar insan

Assalamualaikum semua... apa khabar hari ni??? Selamat kembali ke sekolah kepada kawan2 semua yang bergelar guru... selamat meneruskan kesimbungan tugasan dan amanat dalam mendidik dan memberikan ilmu kepada anak-anak kita semua... Semoga ianya menjadi ibadat kepada semua.. bukan semata mengharapkan ganjaran yang masuk setiap bulan atau inginkan pujian dengan usaha yang telah dilakukan.. tetapi buatlah kerana ALLAH taala... agar mulia di sisiNYa.. Sedar tak sedar dah 3 hari sesi pembelajaran bermula... alhamdulillah semua berjalan lancar.. cuma sedikit kepenatan menguruskan SPBT .. check list murid2 yang belum dan tidak mendapat bekalan buku teks yang mencukupi.... dan juga jawatan terbaru sebagai guru kelas, masih banyak lagi yang belum selesai.. mesti dan perlu diselesaikan dalam 2 minggu ni.. Selamat datang diucapkan buat guru2 baru seramai 4 orang, Gee, kak ita, Noor Hanani dan juga Ustaz Rakhi ke SKSE.... selamat menjadi warga SKSE... Dan khamis ni... dengan rasminya bilik jQAF ka