Kuew Teow Berkuah

Salam semua, buat apa tu??? hari ni kami sekeluarga tak keluar ke mana-mana, buat apa yang patut sebagai isteri mithali :) he he .... insya Allah!!

Mengemas rumah, mencuci pinggan mangkuk, memesinbasuhkan baju " mesin yg bekerja" sarah just masukkan kain je.. tunggu bip bip... angkat dan terus jemur dijemuran.. alhamdulillah hari ni, cuaca begitu cerah sekali.

Selepas tu......... snapping pic koleksi ukhti dan SIk clothing terbaru, kalau nak tengok, boleh ke website sarah ya. Stok terhad. Then terasa lapar... emmmmmmmm tengok dalam freezer, emmmm ada ikan uji rashid je* tu pun sekor je!! belek2 lagi..... haa ... dlm tupperware ada sayur sawi, carrot, lada merah, and ada lebihan kuew tiow itu hari... nak masak nasi.. tak tahu nak buat menu apa,... so akal mula memberi idea, buat kuew teow berkuah... guna bahan yang ada je..

Tarra dah siap...... boleh semangkuk besar untuk 3 beranak makan. urrrrppp... alhamdulillah

nak resepi??? sarah share je lah yer... se simple abc..

2 ulas bwg putih

sedikit ikan bilis

1 biji telur

sayur sawi, carrot , lada besar.

caranya : tumis bwg putih, masukkan air dan biarkan mendidih, masukkan ikan bilis, dan carrot

then masukkan sayur sawi, garam dan gula .. then last masukkan kuew teow..

Siap.. !!!

Comments

  1. salam sarah.
    kadang-kadang bila tak tau nak masak apa tu lah datangnya idea adhoc yang mengenyangkan.
    nampak sedap tu...

    ReplyDelete
  2. hmmm... itulah kak,idea dtg tak di duga,
    adoc pun adhoc.. janji kenyang :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Senarai Pendek 26 Mommy Blogger Malaysia Paling Best Bagi Tahun 2021

Tupperware ReGa Runtuh di www.sutrahouse.com

11 Kelebihan dan Keistimewaan Kurma Ajwa Asli VIP Gred Premium dari Rihura Herbs Enterprise Yang Patut Anda Tahu