Assalamualaikum semua...


terlalu lama tak update blog... jadi macam tak berminat, walaupun rindu nak upload tapi dengan kekangan masa dan juga banyak perkara yang nak kena manage.. seolah2 terlupa akan blog ku ini..

Hari ni ada kelapangan sikit.. sekolah dapat cuti peristiwa sebab sepanjang minggu penuh dengan aktiviti. Last week ada perkhemahan start khamis, jumaat dan sabtu... rest kejap hari ahad, then isnin pula sambutan hari guru.

Selasa rest...( means takde aktiviti and mengajar as usual) Rabu pula hari keusahawan, setiap rumah sukan membuka gerai jualan. dan kami pasukan hijau juga tidak ketinggalan..

and today dapat rest.. dan program besar juga sedang berlangsung, iaitu rakan sejewatan emmm.. rasanya dalam 10 buah kereta dan keluarga ke Langkawi.. ramai yang tak dpr join.. macam diriku jua.. sebab dah sarat sangat.. if tak pregg . tentu dah kat langkawi dah ni... hohoho... ada peluang lain kali lah...

and hari juga, kena BSP.. setelah berulang alik selama beberapa bulan, akibat keputusan MOGGT yang melebihi skala, so la budda kena juga.,.. ingatan untuk teman2 blog.. if nak MOGGT jauhkan diri anda daripada memakan dan mengambil makanan manis dan juga buah-buahan seperti pisang atau durian... .. atau pulut .. : ini nasihat teman2 yang dulu makan garam.. but me dpt nasihat tu after ujian tersebut.... tak ke haru namanya...

harapnya today is the last day for my BSP... dah tak larat nak kena cucuk 4 jarumm tapi demi kemaslahatan baby dalam kandungan... makanya.. reda dan pasrahlah dengan nya...

emmmmmmmmm menghitung hari untuk delivery... saat yang mendebarkan dan merunsingkan... but insya Allah semua brg baby dah pack dalm diapers bag.. sebagai persediaan dan dah letak dalam boot kereta dah...

sekarang tengah mengintai-intai dan mengusha2 CD ( cloth diaper) utk my baby dah tekad utk tukar pampers kepada CD insya Allah.. * masa insyirah dulu tak yakin lagi nak guna CD.. tapi utk 2nd baby insya Allah i'll try my best.

tengah mengusha BreastPump juga... if kawan2 ada pengalaman and suggestion utk breastpump yang terbaik... bagitau lah yer... TQ..

oklah....
that's all for today.... gud nitesssssssssss.. assalamualaikum

0 Comments