Posts

Showing posts from August, 2010

Sambutan Hari Kemerdekaan di Sekolahku

Image
Hari ni SKSE mengadakan majlis Sambutan Hari Merdeka kali kedua selepas Ambang Merdeka Tempohari.. Antara tentatif program : Ucapan Aluan Pengerusi Bacaan Doa Nyanyian Lagu Negaraku, Selamat Sultan, dan lagu patriotik Ucapan Guru Besar, Deklamasi Sajak oleh peserta Sajak seramai 8 orang Syair yg disampaikan oleh Cg Rusmita.. ( lepas hajat yer nak bersyair) he he Majlis bersurai.. Barisan guru lelaki SKSE yg hebat2 belaka... Barisan Guru2 Perempuan SKSE yg sentiasa update ;) Sebahagian drp murid SKSE ... Ni sarah tepek pic2 sempena sambutan pagi tadi.. pinjam pic dr Facebook SKSE.. and kredit to cikgu Nordin kerana kepantasannya..

Contest Sicomel Berbaju Kurung / Berbaju Melayu

Image
Salam semua... hari terrajin jejalan kat blog MAMA 3H ter tertengok ... terbaca.. tentang contest kat bawah ni.. terus tertarik nak join CONTEST SI COMEL MANIS BERBAJU KURUNG / BERBAJU MELAYU.. Belum terlewat lagi... sebab duedate contest ni tepat jam 12 mlm ni.. so kalau nak join blh klik banner kat side bar.. cari punya cari.. nah!! jumpa pic ni.. ni tika sambutan Raya 2008 ... insyirah berumur setahun lebih Nama : Nurhusna Insyirah Umur : 2 tahun 10 bulan .. to Mama 3H hope dpt terima lagi ya..

Selamat Hari Merdeka

Assalamualaikum... Salam kemerdekaan yang ke52 semua. Doakan moga negara kita sentiasa aman damai dan masyarakatnya sentiasa patuh dan Taat pada Allah Jadikan kemerdekaan yg ke 53 ini sebagai titik perubahan  ke arah lebih baik. Merdekakan diri dari segala bentuk penjajahan.. Bina jati diri sebenar.. adat budaya berlandaskan ajaran agama Panduan agama jadikan manhaj yang terbaik dalam hidup Salam Merdeka di bulan Ramadhan Bulan Barakah penuh mulia merdeka kan jiwa dan raga dari nafsu meraja tarbiyyah diri jadi muslim mukmin bertakwa oppssssssssss yang direpekkkan ni?? ;)
Image
Assalamualaikum .. hari ni nak share koleksi menu berbuka puasa sepanjang puasa sebelum ni... hanya gambr aje .. resepi takde ya.           Dragon Fruit                                                          Soya Cendol                                      Paprik Ayam                                                         Mee Goreng untuk Insyirah Sup Ayam Kerabu Telur Masin                                                    Ondeh-Ondeh ok  ;)

Menu Moreh

Image
Agar-agar Koktail WaterMelon Smoothie and Radix Coco Smoothie Alhamdulillah.. malam ni ada kesempatan dan diberi kesihatan yang baik oleh Nya utk beronline dan meng"update" blog.. nak share kami punya moreh tadi..

Salam Ramadhan Kareem

Dah masuk 15 hari puasa, baru nak wish kat my blog... busy betul mamahusna dan arif ni... Semoga bulan Ramadhan ini menjadi madrasah tarbiyyah yang terbaik utk semua..
salam Ramadhan... Minta maaf semua... blog damaiimpiana dlm keadaan berserabut skrg ni.. insya Allah nanti nak update juga... cuma tak tahu cmana nak selesaikan yg 2 post yg ada kat blog.. huhuhu
Assalamualaikum.... Salam Ramadhan semua...hari sarah nak share satu artikel mengenai penyusuan di dalam bulan Ramadhan. Wanita Menyusukan Anak Berpuasa (Breastfeeding) from :http://ezurin.blogspot.com/2010/08/wanita-menyusukan-anak-berpuasa.html SUMBER : FIQHMEDIC Soalan : Assalamu’alaikum, Saya nak bertanya tentang rukhsah untuk wanita berpuasa. Sesetengah orang seolah tidak bersetuju jika wanita yang menyusukan anak berbuka puasa kerana supply susu badan (yang diperah) tidak mencukupi untuk bayi kerana letih berpuasa. Satu lagi, apakah yang dikatakan mudarat bagi wanita menyusukan anak ini? Adakah BP rendah, tak cukup susu, letih yg teramat, menggigil dikira sebagai mudarat yang membolehkan rukhsah? Adakah benar tindakan ibu-ibu ini dari segi hukum rukhsahnya? Terima kasih. Jawapan oleh Abul Harith: Wassalam & terima kasih Team Ratuhati.com. Mengenai rukhsah untuk wanita hamil yang menyusukan anak berbuka puasa, ianya telah pun jelas melalui hadith artikel di bawah. KEMUDAHAN &