Posts

Showing posts from September, 2010

Stok CD DyanaMP dah ada di tangan...

Image
assalamualaikum semua......... sarah ambil kesempatan ni nak promosi sikit..... pada peminat dan pencinta CD... pecinta Alam sekitar....... pencinta pada penjimatan HEBAT pada yang menyayangi si cute... sicumel dan si manja anda..... dgn ini ku mau war warkan........... bahawa sanya.. CD DyanaMP dah ada dalam stok http://www.sutrahouse.com/ .. Stok adalah amat2 limited............. so jgn lupa jenguk ke website ku itu,,,,,,,, dan dapatkan koleksi CD ini dgn segera..... sblm terlepas ke tangan org lain...... oppssssss..... CD 2 lain pun ada juga......... Pilih aje mana yg mau...... kalau takde bb, blh je beli utk dihadiahkan pada anak sedara, kawan2...... tlg diorang berjimat...... design pun cantik2............ OH ya... kalau buat pembelian 3 helai ke atas ada special price then ada cute gift juga ini dia.......... nissan Foot cover....... bernilai RM 7.. emmmmmmmm cantiknya kalau bb pakaikan...... apa lagi??? Yg ni pula Rattle ....... RM 14.00 je sepasannng........... ada kat web .. m

Jamuan Hari Raya

Image
Assalamualaikum... Alhamdulillah.. Alhamdulillah...... planning saat akhir utk menganjurkan Jamuan Hari Raya buat sanak sedara + Rakan sekerja + dan rakan Baba + Mama berjaya akhirnya walaupun keputusan dibuat saat2 akhir... Ahad tu , tersasul menjemput murid kelas ke rumah hari jumaat.. then baru bgtau baba planning... ingat nak buat jamuan ringan kat murid2 aje...... tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttt.......... at last bertukar menjadi jamuan  utk org2 tersebut di atas.......... "Salam. Dgn besar hatinya kami ingin menjemput tn,pn,en,cik ke teratak kami esok... Jumaat 24hb 9, bermula jam 3petg-7mlm. Di tmn....................................... Masuk cbg...................... Sempena jamuan hari raya.Moga tautan ukhuwwah lbh erat lg. Sila nyatakan khadiran ya. TQ" itulah bunyi beep.. beep.. sms kami kpd rakan taulan dan sanak saudara.. Terlebihnya dahulu kami mohon maaf pada teman2 yg tak terjemput oleh kami.. Insya Allah ada peluang ..... blh lah lg... :) Terima

Aiskrim Malaysia

Image
haaaaaaaaaaaaaaaaa... dah lama dah nak buat ni... so ambil kesempatan ke kedai runcit belikan plastik cap King Kong * kalau kawan2 ingat zaman2 kita aiskrim ni memang glamer time kite kecit2 dulu....... dulu sebatang RM 0.10 je..... tapi sekarang sebatang dah RM0.20.. Inyirah suka sangat aiskrim ni... kalau balik umah mak kat TB, ayahsu and ucu nak selalu belikan  Beli RM1.00 5batang + free sebatang..... psssssssss... masa pregnant kan naufal dulu memang hari2 beli... sbb kat skul ada jual.. tp skrg dah takde........ itu yg kena buat sendiri tu.......... tgklah Insyirah........ begitu teruja............ semalam sampai aje rumah... terus nak aiskrim ni..... ada 3 perasa semuanya : Milo Horlick. sunquick and rebina.......... model tgk apa daaaaaaaaaaaaaaa............

Sepetang di Playground~~~ Tunai Janji

Image
Pemandangan dari tepi jalan .. salah satu taman permainan yg ada di kuala krai... baru aje di baik pulih dalam bulan 3@ 4 baru2 ni... kalau lalu nak ke bandar KK.., mesti Insyirah jerit2 nak g taman.. so alasan mama and baba.. tak boleh lagi kakak.. skrg kan panas, so tak main kat taman... Insyirah mesti akan ulang2 ayat yang sama......... mama .. kakak main buai..... main gelongsor.. seronok mendengar Insyirah mereport pada mama... sebab mama and Naufal just tunggu dalam kereta aje... bagi 10 minit utk dia habiskan masa bermain........ alhamdulillah .... dapat juga tunaikan hasratnya utk bermain petang ni........

Naufal dah mula berniarap

Image
Alhamdulillah............ sukanya bila dia dah meniarap !! Naufal dah meniarap petang hari Rabu ( 15/9 /2010)  ............ tapi tak bestnya ....... tak sempat nak videokan masa dia berusaha utk meniarap.. dah banyak hari cuba and that day dia berjaya,. Tahniah anak Mama !!! Pic kat bawah Naufal dah mula berjaya....... Mama... Baba... kakak !!!............. adik dah berjaya !!! yeay!!! alhamdulillah Bila dah meniarap ni.. cuba tengok kepalanya selepas dicukur itu hari... rambutnya tumbuh tak sekata.. tak encem laaaaaaaaaaa. rambut anak mama ni !!! ni nak story tentang petang tadi........ pergi klinik kesihatan untuk rutin bulanan Naufal dan kakak Insyirah. sepatutnya 5/9 ritu.. tapi sebab nak raya.. so taknak lah inject si naufal... kang tak pasal2 demam... tak beraya lah jawabnya...  so complete lah task tersebut today..... Masa timbang berat naufal......... kakinya tak duk diam.. asyik menendang aje.. cian misi2 pelatih nak buat bacaann.. oppsssssss berat naufal bertambah sekilo lagi

Salam Aidilfitri Semua..

Image
Assalamualaikum................ Dikesempatan ini, saya dan keluarga ingin memohon maaf andai ada tersilap kata dan bicara, terguris perasaan dalam sedar atau tidak, kepada semua yang mengenali kami. Semoga Aidilfitri kali ini disambut dengan penuh kesyukuran dan penuh gembira...

Kad Raya

Image
Salam... semua... just nak share , selamat dapat Kad Raya daripada anak murid.. namanya Ezati.. terima kasih ustazah ucapkan utk ezati.. jarang kat sekolah ni anak2 murid memberi kad ucapan raya.. so bertuahlah ustazah ya.. dah lama tak terima kad raya daripada murid2 .. kali terakhir tika jadi guru ganti kat SK taman daya 2 dulu.. itu pun tahun 2004.. lepas habis degree.. boring dok menganggur kat umah, cikta offer guru ganti kat sek dia.. oklah..

Apa perasaan bila ?? oh.. rindunya suasana kerja tika di U dulu.......

Assalamualaikum... geram, nak marah.. bengang semua ada... geram dengan karenah sebahagian individu yang berada di sekitar kita yang sentiasa perlu kita berhubung atas dasar kerja melakukan sesuatu tanpa adanya musyuwarrah .. apatah lagi kalau kerja itu adalah kerja penting... semuanya adhoc.. bila dah adhoc.. last minute.. agak2nya kerja buat kita sempurna dan cemerlang ke? Berbangga dengan kerja sebelum ni yang hebat.. tetapi tidak di aplikasikan bila mana sekarang... tidak dijadikan panduan dan tiada langsung untuk membuat sebarang bentuk perubahan dan pembaharuan!!! Beri peluang kepada yang ingin menyumbang dan  memberi idea,, dan cubalah dengar dengan teliti dan kaji idea tersebut.. jangan terus menolak.,.. menyekat minda .. bila masa nak berada diluar kotak??? Di mana nilai ukhuwwah apabila melakukan kerja? Masing2 bergerak sendiri? apakah tiada konsep itu dalam organisasi di sini ? atau rasa ego lebih penting?? perlukah konsep nafsi-nafsi terus menguasai?? terasa betapa tiada ke