Posts

Showing posts from October, 2010

Mengaku Cinta......... Tetapi ...............

Image
Salam semua........ kaifa haalukum?? ana alhamdulillah bilkhair......... * cakap arab sikit..... dah lama tak komunikasi dgn Bahasa Arab.. rasanya macam dah banyak yg lupa..... seronok belajar bahasa Arab.. Bila baca Al-Quran, dapat juga memahami kalimah2 yg ada di dalam Al-Quran .. tentu seronok membacamya Al-Quran sambil bertadabbur kan? Paling Best baca Tafsir Al-Quran... bait2 kalimah dan Kalamullah yang sungguh mendalam dan bermakna.. Panduan Hidup Muslim.... Oh......... sebenarnya nak berkongsi email dari yahoogroups, Bacalah moga ada manfaat kita bersama.. Sumber Image : Mr Google :) Barangsiapa yang mengakui tiga perkara tetapi tidak menyucikan diri dari tiga perkara yang lain maka dia adalah orang yang tertipu. 1. Orang yang mengaku kemanisan berzikir kepada Allah, tetapi dia mencintai dunia. 2. Orang yang mengaku cinta ikhlas di dalam beramal, tetapi dia ingin mendapat sanjungan dari manusia. 3. Orang yang mengaku cinta kepada Tuhan yang menciptakannya, tetapi tidak berani me

A True Love

Image

Pengalaman Awal berCDing

Image
Assalamualaikum dan salam Penghulu segala Hari ( sayyidul Ayyam) perbanyakkan amalan spt berzikir * ingatan utk diriku.. apa khabar hari ini kawan2 semua? sihat? bz? Hari ini mengambil peluang mengarang cerita tentang pengalaman awal berCDing....... tanggapan awal : mula2 nak berCD, terbit dihati , mampu ke nak membasuh CD setiap hari atau 2 hari sekali? Ya Allah beri kekuatan pada ku..... maklumlah takutnya tak sempat nak mencuci *konon2nya bz dgn kerja, dgn biz internet, dan macam2 lagilah... dae ko dok ni( sempat ke tak ni),... Koleksi pertama Naufal ialah sunny baby Minky dan Coolababy.. awal penggunaan memang leaking.. Bocor yang amat dan tentunya melemahkan jiwa dan hati ini utk meneruskan pemakaian CD pada naufal.. (bukan salah CD tu, tapi salah diriku sebab tak byk info yang di baca ttg CD ni.. Memang..... awal menggunakan CD mungkin akan berlaku kebocoran , itu pada peringkat awal kerana kadar penyerapannya masih lagi minima.. selepas beberapa lama penggunaan Insya Allah ok...

My Besday 17-10* Naufal Demam* Maktok masuk ward

Image
Happy birthday to myself... semoga diri terus tabah dan kuat dalam menghadapi segala mehnah dan ujian kehidupan.. Semoga diri ini mendapat rahmat keampunan dari Yang Esadan disayangi oleh mereka yg ku sayangi.. Finally dirikku telah masuk ke ambang 30an... 17/10 adalah hari ku dilahirkan di dunia 30 tahun yang lalu.. mak....... terimakasih kerana telah mendidik daku dan membesarkan ku menjadi seperti hari ini. tanpa doa restu darimu..siapalah aku.... Buat ayah... yang sentiasa teguh berdiri mencari rezeki utkku dan kami sekeluarga..serta tiada mengeluh akan apajua ,malah cuba memberikan yg terbaik... tiada kata yg dapatku lafazkan.. redhamu dan mak amatlah kuharapkan..kerana redha Allah terletak pada keredhaan ibu bapa. Buat suami yg di sisi setiap saat dan waktu..terima kasih kerana memahami dan membimbing diri. Buat anak2 mama.. Insyirah dan Naufal..sayang kamu!!! Tapi...........di hari besdayku...my baby naufal kena chicken pop... menangis,taknak menyusu... ciannya anak mama...kebet

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

Image
jom join ...... klik SINI Syaratnya mudah aje..

1st Year Give Away Qistina

Image
Assalamualaikum.........Ni GA yang ke sekiannnya mamahusna@ sarah nak join....... jangan marah ye kawan2 kalau dtg .. takde post terbaru... sekarang ni mencuba bidang baru.. 1st Year Give Away Qistina ada syarat2 yang patut anda patuhi.. tapi syaratnya tak susah pun.......... senang aje...harapnya semua Tn C telah dipenuhi.. sila lah klik link kat atas atau banner kat sidebar utk menyertai GA ni.. Due date 9 NOv nanti..... cepat2... oh ya.. nak tag 2 orang special ni join GA : 1. sajirahazlan 2. suhanashahril

PTK Mansuh.. Cuti 90 Hari special Penjawat Awam Wanita

Alhamdulillah......... alhamdulillah........... alhamdulillah............. All praise TO ALLAH ( versi Maher Zain) Berita gembira buat masa ini. : PTK : inilah yg ditunggu2.. berita gembiranya yang kebanyakkan penjawat Awam ingin dengar... TAHNIAH utk semua.. tapi jangan lega dahulu,.. ada gantian utk PTK.. tetapi saya tak nampak gambaranya lagi.. adakah berbentuk assesment? Kursus berminggu? atau berdasarkan prestasi kerja hanya dari majikan??? Tunggu pengumuman utk pelaksanaanya nanti.. rasanya penalti yang terpaksa ditanggung oleh diriku terlepaslah kan? ke tak ni? kena tanya cikgu data kat skul... kenapa kena penalty? Sebab  3 hari sebelum PTK jun 2010 baru ni.. me delivered Muhammad Arif Naufal... awal seminggu dari due... itu yang daftar PTK tu .. ingatkan sempat nak dudukinya..... namun Kuasa Allah lebih Hebat.. CUTI bersalin 90 Hari ( pilihan Penjawat Awam ) Akhirnya akan dilaksana juga... sebelum  ni berputih mata mendengar Kerajaan Negeri Kelantan melaksanakannya .. sekarang

Sekitar Sambutan Besday Insyirah yg ke -3thn

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera... Seminggu berlalu... baru ada kesempatan mengepos peristiwa kejadian berlaku sabtu lepas.. Alhamdulillah.. Sambutan Hari Lahir Puteri tersayang Insyirah berlangsung dalam suasana sederhana dan meriah... Jemputan di kalangan murid2 yang biasa datang ke rumah.. dan adik2 serta MIL FIL serta Sil.. dan juga jiran sebelah..  Acara berlangsung Jam 11pg .. namun.......... anak2 murid ku tepat 10.30 dah sampai tapi menunggu ajelah jawabnya sebab belum tiba waktunya. Layan Gambar ya....... Besday Girl ke ni??? besarnya!!! tak lah ni .. ucu na...  besday Ucuna 2 hari awal pada Insyirah... dah sambut secara kecil2 kat rumah mak.. Haaaaaaaaaa... inilah besday girlnya........ bersungguh2 meniup lilin......... yang ni sebenarnya dah lepas majlis.. masa majlis berlangsung takde pun acara tiup lilin... sekadar hiasan sahaja. Inilah dia para tetamu kami.... yang tak bestnya... besday girl tak sporting tak nak pakai topi, headband, dan juga gelangnya... huhu haaaaaa

STOK EBM

Image
Assalamualaikum .. Dah lama nak share tentang stok EBM ... ni antara stok2 terawal , dan peringkat permulaan memulakan proses membuat stok susu istimewa utk anakanda Naufal.. dalam sehari sarah boleh kumpul 12 oz,. itu pun start lepas waktu sekolah...  cuma skrg ni stok yg dibuat adalah utk stok utk hari ini utk hari esoknya... Ya Allah permudahkan urusanku dalam mencapai cita2 utk menyusukan bayiku selama 2 tahun.. Ameen

Mom&a Journey Called Life 1st GA

Image
Assalamualaikum............. haaaaaaaaaaaaa... 2nd GA yg sarah nak join utk thun 2010........ jom laaaaaa join sama... klik link bawah ya Mom&a Journey Called Life 1st GA oh ya... ni syarat2 nak join GA ni and GA ni akan tamant pada :: 11 oktober 2010

1st Giveaway Dari Prokesihatan

Image
Bismillahirrahmanirrahim.. Terima Kasih Zulaikha krn jemput sarah utk join GA ni.. Inilah adalah 1st time Zulaikha menganjurkan GA sempena pembukaan kedai online yang khusus menjual produk kesihatan spt Foot Detox.. so sapa2 yang nak dapatkan produk ni boleh ke online shop zulaikha prokesihatan yang ni pula antara syarat2 yg perlu kawan2 buat utk join GA ni... mudah aje.. : 1. Mesti menjadi follower blog ini 2. Buat satu entry berkenaan giveaway ni dan letakkan banner di entry dan di sidebar serta dilinkkan ke entry ini 3. Masukkan URL blog ini ke dalam bloglist you all 4. Dah siap semua, sila tinggalkan follower id dan URL entry you all kat kotak komen 5. Last sekali, tolonglah klik button LIKE kat facebook I tu dan tolonglah promote sekali *tiada paksaan ye* ok... rasanya dah sertakan semua syarat2 yg telah ditetapkan.. harapnya ada rezeki... jd peserta bertuah :).. boleh try pakai Foot Detox ...