Alhamdulillah......... alhamdulillah........... alhamdulillah............. All praise TO ALLAH ( versi Maher Zain)

Berita gembira buat masa ini. :

PTK : inilah yg ditunggu2.. berita gembiranya yang kebanyakkan penjawat Awam ingin dengar... TAHNIAH utk semua.. tapi jangan lega dahulu,.. ada gantian utk PTK.. tetapi saya tak nampak gambaranya lagi.. adakah berbentuk assesment? Kursus berminggu? atau berdasarkan prestasi kerja hanya dari majikan??? Tunggu pengumuman utk pelaksanaanya nanti..
rasanya penalti yang terpaksa ditanggung oleh diriku terlepaslah kan? ke tak ni? kena tanya cikgu data kat skul... kenapa kena penalty? Sebab  3 hari sebelum PTK jun 2010 baru ni.. me delivered Muhammad Arif Naufal... awal seminggu dari due... itu yang daftar PTK tu .. ingatkan sempat nak dudukinya..... namun Kuasa Allah lebih Hebat..

CUTI bersalin 90 Hari ( pilihan Penjawat Awam )
Akhirnya akan dilaksana juga... sebelum  ni berputih mata mendengar Kerajaan Negeri Kelantan melaksanakannya .. sekarang dah hitam kembali mataku....... :)
Berita Gembira yg amat sangat khususnya UTk BF mommy like me... sebab pastinya dalam tempoh 90 hari boleh betul2 direct feeding and memperbanyakkan stok EBM... lagi pula baby masa tu dah 3 bulan.. oklah sikit nak letak rumah pengasuh kan????????? 
So ibu2, mama2, ummi2, mommy...... jangan lepaskan peluang keemasan ini.......saya pasti ambil peluang ini.......

1 Comments

  1. saya pun setuju gak cuti 90 hari..rasanyer boleh xklusif selama 6 bulan...saya sempat 4 bulan jer...skrg ni cmpur fm dan bf...make sure di rumah bf sahaja...

    ReplyDelete