Showing posts from 2011Show all

Assalamualaikum dan Salam Ukhuwwah.. macam best je bunyi tajuk kat atas tu... ahakss.. insya Allah di akhir tahun 2011 ni, rasanya saya ingin mencoretkan suka duka perjalanan selama beberapa tahun dalam bisnes online... sebagai s…

lamanya tak bercerita tentang anakanda berdua ni, banyak cerita2 yang nak dicoretkan sebagai rujukan masa akan datang... cerita pertama : kakak,  2 hari lepas, secara tiba-tiba bertanya pada mama  kakak : mama, sedap ke adik nene…

Diam tak diam? apa ya? itu yg terlintas dalam minda masa nak buat new post... diam tak diam tahun 2011 akan meninggalkan kita dalam beberapa hari je lagi diam tak diam .. guru-guru akan mula bertugas dan bertugas diam tak diam ca…

BUTTERNUT SQUASH N CARROTY MASH WITH THYME Bahn-bahan • 200g butternut squash, • swede atau labu • 1btg lobak • 4 biji kentang • 1 tsp thyme segar (tlh dicincang) • Minyak zaitun Cara-cara 1. Kupas kesemua bahan dan potong saiz s…

sukanya!!! Bisnes Kad saya ... cantik tak?

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah :)  kad bisnes yg sudah siap awal bulan 0gos baru-baru ni..  ditempah dengan kak Zamara Buang. Sangat berpuashati dengan kad ini, cuma sedikit sesal sebab hanya guna sebelah page sahaja, ingatka…

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah... hari ni saya nak share dengan kawan2 amalan yang boleh diamalkan kepada anak-anak kita  sejak baby lagi, amalkan membaca ayat 164 surah An-nisa',ayat yang akhir sekali iaitu wakallamallah…

MENJAMU SELERA DI SATAY MALAYSIA

assalamualaium dan salam ukhuwwah  Hari khamis 20 hb 10 baru-baru ni, lepas waktu sekolah, ke Kota Bharu sekeluarga, tujuannya ? nak beli barangan buat kek dan ambil edible image yang ditempah sebab hari jumaat tu kena siapkan 2 …

Falsafah Buah-buahan 1 . Jadilah buah jagung, jangan jadi buah gajus.  Jagung membungkus bijinya yang banyak, sedangkan buah gajus menunjukkan bijinya yang cuma ada satu. Maksudnya : Jangan suka menunjuk-nunjuk harta, ilmu dan se…

POT LUCK BARU-BARU NI...

Alhamdulillah pot luck yang dirancang oleh kami semua dapat berjalan dengan jayanya... syukur mendapat sambutan semua... diketuai oleh ketua chef, kakta da kakton.. nak g kelas, nanti sambung yer

Raya Aidilfitri 2011 ( edisi 2) & Majlis Kahwin Adik

Tiada kata panjang berjela mahu dicoretkan , cukuplah sekadar gambar bercerita, sekitar hari persandingan (berarak) ida dan pesa , majlis sambut menantu dan gelagat kami anak beranak. WELCOME TO OUR FAMILY TO PESA...

Raya Aidilfitri 2011 ( edisi 1)

Assalamualaikum dan Salam Syawal. bagaimana raya kawan-kawan semua? alhamdulillah kami sekeluarga dapat menyambutnya dengan penuh kegembiraan dan lancar sebagaimana yang dirancang. oh ya tahun ni sambutan aidilfitri kami sekeluar…

Titisan susu ibu hingga akhir hayatnya

A dying Rwandan woman tries breastfeeding her child next to hundreds of corpses waiting to be buried at a mass grave near the Munigi refugee camp, 20 km north of Goma. Thousands of refugees were succumbing to cholera or dehyd…

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah.. pelikkan tajuk entry kali ini? apa perasaan anda bila kerja yang anda buat, telah anda laksanakan dengan baik tetapi masih ada yang cuba mewujudkan masalah ? masalah yang sepatutnya hanya meli…

Assalamualaikum dan Salam Ukhuwwah semua, 6hb Ogos baru2 ni, saya tidak melepaskan peluang untuk bersama-sama menjayakan One Minute ‘Virtual’ Simultaneous Breastfeeding yang bermula pada jam 3pm - 3.01 pm.. Ramai peserta yang men…

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah, entry kali nak share video tentang Flash Mob yang di buat di KLCC semalam... dengar2nya ada peristiwa yang tak best masa para ibu berkumpul untuk menjayakan program tersebut, bila melihatkan vi…

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Mubarak semua... Alhamdulillah... syukur pada nikmat mu yang tidak terhingga, lantas memberikan peluang kepada hambamu ini untuk menikmati dan merasai nikmat ramadhan bagi tahun ini. Buat teman2…

Assalamualaikum dan salam Ukhuwwah, alhamdulillah, alhamdulillah dan syukur ya Allah, semalam dan hari ini kami sekeluarga telah menyelesaikan dua perkara yang penting sebelum memasuki rumah baru kami. Terima kasih tak terhingga …

Assalamualaikum dan Salam Ukhuwwah Apabila 2 kali terpaksa perpindah dari rumah sewa ke rumah sewa yang lain dalam masa yang singkat tentunya kami berfikir, alangkah indahnya mempunyai rumah sendiri.. banyak kelebihan bila mempun…

Susu Ibu Tidak Akan Kering

rasa nak kongsi dan share di sini, tentang penyusuan di bulan ramadhan... UMUM mengetahui mengenai kebaikan susu ibu yang mengandungi antibodi melindungi bayi daripada serangan penyakit. Jika beberapa tahun lalu, menyusu badan ti…

Assalamualaikum dan salam ukhuwwah, Ini kali kedua membaca kisah Norma dan Talib, kali pertama membacanya di blog Moon tak sempat nak kongsikan di sini, memandangkan masa untuk berblog adalah sikit dan tak sempat nak mengarang a…