Posts

Showing posts from May, 2011

DI BUKIT BAKAR

Image
Alhamdulillah tadi telah melaksanakan tugasan sebagai pentazkirah untuk murid-murid perempuan tahun 6 SKSE sempena Kem Motivasi Tahun 6 yang bertempat di Hutan Lipur Bukit Bakar, Machang.. sementera murid2 lelaki ke masjid untuk solat jumaat . tajuk yang dibawa tentang syurga dan neraka, dalam pada mendambakan syurga, disentuh juga tentang kewajipan sebagai seorang muslimah, kepentingan menutup aurat dan juga bahang api neraka yang panas... dalam pada tu juga, aku mengajak adik2 ku utk berkelah di bukit bakar, sambil2 jaga naufal dan insyirah tatkala kakaknya memberi tazkirah... alhamdulillah planning menjadi.. ok enjoy pic yang sempat di snap selama berada di sana.. nanti ada sambungan lagi,. takleh nak upload pic, tenet slow bangat...... insyirah, ucu na dan farah anak kakti (teman sej-QAF ku ) hari ni mereka betul2 berkawan, selama ni,jumpa.. jeling2 je sedang memberi tazkirah... back up oleh kakti, naufal nak susu kena stop , mujur kakti ada utk sambung,,, tazkirah paling santai ..

hadiah hari guru @ hadiah kakak

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera semua........ lamanya tak ber online, dah dekat seminggu, broadband disconneted, belum bayar lagi.. takde kesempatan nak bayar, alih2 dah taklen nak guna... so hari ni ambil kesempatan guna bb yang adik... oh ya apa khabar kawan2? em.,... hari khamis lepas ada sambutan hari guru, alhamdulillah adalah juga hadiah daripada anak2 murid... terima kasih murid2 ku... ustazah tidak mengharapkan kalian memberi hadiah, cukup dengan kalian bersemangat untuk belajar dan memberi perhatian tatkala sesi P n P kita berlangsung... tapi ustazah tetap menghargai usaha kalian untuk memberi hadiah kenangan pada ustazah. bila kakak insyirah tgk hadiah2 tu.. gembira bukan kepalang, terus mengaku hadiah dia... hai anak2 ni...tak sabar nak buka balutan hadiah... sampai aje rumah terus buka satu persatu... haa.. adik pun tak kurang hebatnya... tolong kakak... hasil nya : mama tahu apa hadiah yang anak2 murid hadiahkan, antaranya ; mug (paling byk ), piring yg ada ucapan hari

Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... tentunya puan-puan pelik dengan tajuk saya hari ini kan? di kala tengah malam.. oopsss pagi jumaat 12.57am / 7 mei , saya berqiamullail untuk menyiapkan artikel ini.. oh kenapa saya sanggup berjaga sebegini rupa? sedangkan anak-anak saya serta suami sedang di ulit mimpi indah? tidak jeolous ke? oh !!! tidak.. saya mengambil peluang dan ruang yang ada ini untuk menulis sesuatu yang telah lama saya idamkan.. oh ya saya bukan siapa2, hanya seorang blogger lama yang kejap aktif, kejap hilang macam biskut chipsmore yang amat saya gemari dan menjadi kudapan saya tatkala bersantai dan bersenang lenang bersama keluarga. ihsan mr google kenapa saya mahukan sebuah ipad yang hensem dan cute sebagaimana yang ditawarkan oleh Mommy Lyna ihsan mr google Alhamdulillah syukur kepadaNya sekiranya idaman saya ini berada di genggaman.. 2 sebab utama saya mahukan iPAD sebagai salah satu daripada gadget terpenting saya ialah : memudahkan saya akses internet, memb

ibu adalah seorang insan yang dimuliakan oleh Allah, rasulullah saw menyebut kalimah ibu 3 kali tatkala ditanyakan oleh sahabat, barulah disebut tenta

ibu adalah seorang insan yang dimuliakan oleh Allah, rasulullah saw menyebut kalimah ibu 3 kali tatkala ditanyakan oleh sahabat, barulah disebut tenta

Cube Ice utk stok puree

Image
jenuh mencari dari satu kedai ke kedai area kuala krai , tujuannya mencari ice cube  tray utk digunakan membekukan my homemade puree utk baby naufal... akhirnya pencarian berakhir , bila singgah di econjaya, ada macam2 jenis ice cube tray, tapi itu semua tidak memenuhi kriteria,, memang corak dan design nya cantik2 dan lawa, tapi bagiku ia tak sesuai utk letakkan puree, sebab terlalu kecil..... but i don't any choice, terpaksa beli juga.. so akhirnya ku telah decide beli bekas sebagaimana di atas.... kecil and nice aje... tapi setiap kali menyediakan  bubur untuk naufal, mesti masukkan 2 cube puree.. oklah daripada takde langsung... sekarang, jumpa satu bekas cute2 aje.. lagi senang nak freezekan untuk satu kali penggunaan.. nanti nak snapkan gambar,, menggunakan bekas yg terbaru ni lebih baik dan best :)

Insyirah and KFC

Image
dah 2@ 3 hari dah kakak insyirah sebut nak makan KFC, asal lalu guchil, nampak je KFC,  minta mama atau baba belikan... so... bgtau kakak : tunggu hujung bulan ya, nanti mama dapat gaji baru blh beli :), tak pun ayat memujuk mama pada insyirah, kakak ada duit tak nak beli KFC? kalau takde duit, macamana mama dan baba nak belikan? kakak kena simpan duit dulu ya.. bila cakap macam tu... terus kakak tak minta.. alhamdulillah bagus anak mama ni.. tapi demi memenuhi dan menghiburkan hati anak, sekali beberapa kala, hari khamis hari tu, baba msg tanya nak makan apa? so tanya kakak, nak KFC.. emmmmmmmm... oklah hari ni kita tunaikan permintaan kakak.. beli set hidangan biasa aje.. sekadar memenuhi permintaan anakanda hai....... lama lagi ke nak makan ni? ish.. tak tahan ni !!! eh... happy dah? emm mama minta kakak bacakan doa makan. alhamdulillah anak mama dah blh harap dah .. bacaan doa makan sudah dalam ingatannya.. ok.. model dah ajak makan tu.. ok... enjoy eating kakak !!! eh........... e