Posts

Showing posts from June, 2011

gigi saya "naufal"

Image
masa ni saya tak nak mama snap pic saya..... malulah... kena paksa ngan mama buka mulut... mama cakap dah lama nak ambil gambar gigi saya... comel tak gigi saya? baru dua batang... "ore tua oyat dua putung" dengan gigi inilah saya telah cuba mengigit goreng pisang kegemaran mama, kopok lekor kegemaran mama emmmmmmmm... rupanya sedap.... patutlah saya tengok mama kalau blh tiap2 hari beli 2 makanan ini...... sedap rupanya........ !!! nyummy!!! tapi saya baik... walaupun saya tau gigi saya boleh buat macam2, saya tak pernah gigit jari mama atau kakak atau baba... baik kan saya ? pernah sekali tu saya gigit B mama, menjerit mama... dan mama bagi warning kat saya, kalau gigit lagi .. saya tak leh nenen.. hhuhuh... so semenjak hari itu saya tak pernah buat lagi....... saya sayangkan mama... emmmmmm... sayang semua jom layan lagu kegemaran saya sekarang, mama baru upload dari facebook acik affaf , kawan mama yang dok kat sarawak...  jom  kawan2 kita hafal....

Berkelah di Pantai yang indah....

Image
assalamualaikum dan salam ukhuwwah fillah.............. Sehari sebelum buka sekolah, melunaskan hutang percutian dengan anak2 dan adik2... selepas solat jumaat pada 10 jun 2011, jam 3 kami bertolak ke Pantai Bisikan Bayu, Semerak, Pasir Puteh. melangsaikan hutang yang telah dijanjikan, Insyirah begitu teruja, setiap hari sebut nak bawa pelampung itiknya... sukanya melihat anak2 gembira bermain pantai, pasir yang bertaburan. Rasanya inilah kali pertama Insyirah betul2 enjoy bermain air di pantai, sebelum ni dia begitu kecil untuk merasa nikmat percutian.. ...   Perjalanan ke Pantai Bisikan Bayu atau lebih dikenali sebagai Pantai Semerak mengambil masa selama 1jan daripada rumah kami di TB. sampai2 aje di pantai... cari parking yang sesuai dan aktiviti pertama kami.. MAKAN2.. sebab kami kelaparan lum makan lagi... menu : sandwish, mee goreng,keropok keping, yang semuanya dimasak oleh sendiri olehku... buat dalam masa yang singkat... .manakala jajan dan makanan ringan disediakan oleh cikn

Bersawangnya...

assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. emmm... lamanya tak mengemas rumah ku ini... rupanya penuh sawang dalam ni... huhu... lagi2 kalau tengok kat shoutmix... banyaknya sawang @ iklan yang entah ape2 yang datang... geram juga rasa di hati... belum buat operasi lagi... maklumlah tuan rumah sedikit sibuk dalam beberap minggu ini... bertapa menyiapkan kerja2 yang tidak ada kesudahanya... ahh...apa sebab ya tidak mengupdate rumah? nak tahu? oklah .. antaranya : penyakit M...... inilah punca utama... huhuhu masa yang terhad... rupanya ada 2 hero dan heroin di sisi tidak memungkinkan diri ini utk ber online dgn lebih kerap dan mengadap laptop seperti sebelum ini... nah... lihatlah blog ku yang bersawang ini... begitu juga dgn websiteku... charger laptop rosak ... so terpaksa online pakai yang baba je... namun byk function laptopnya taklen nak guna... just online tgk webshop aje.. and ber facebook :) baking... baking.. baking.... em... ada projek baru... nantikan... :) menyiapkan e-pela

Happy 4th anniversary (8.6.2011) dan selamat hari lahir naufal (7.6.2011)

Image
Assalamualaikum semua? apa khabar? bagaimana cuti sekolah kalian? penuh dengan aktiviti ? keluarga mamahusna hanya menghabiskan masa di rumah sahaja... oh ya sepatutnya ada entry tentang aktiviti bakar ayam dgn family tapi belum upload lagi... so beri keutamaan pada  hari yang bersejarah hari ini.. Kami bersyukur pada MU ya Allah, sedar tak sedar telah empat tahun bahtera keluarga kami belayar di atas lautan kehidupan ini, pelbagai badai dan ombak kami harungi, pelbagai ujian kami hadapi, baik ujian kecil, dan ujian besar dalam kehidupan.. alhamdulillah kami tetap utuh bersama...:) Tiada apa yang nak dikatakan, nak diucapkan hanya doa agar bahtera kami ini kekal hinggan ke syurga nan abadi... .. bersama baba tersayang, dengan anakanda insyirah dan naufal.. penyeri dalam keluarga, semoga usrah/keluarga kami dalam lingkungan RAHMAT, MAWADDAH DAN SAKINAH ... SERTA DALAM REDHA ALLAH TAALA......... semalam hari lahir anakanda naufal yang pertama... selamat ulangtahun adik!! mama, baba dan k