Showing posts from 2012Show all

sambungan part 2 dari entry terdahulu last cerita hari tu, saya sapu vitamin C shaklee tapi misi gagal juga disebabkan kealpaan saya dan hari berikutnya saya cuba tumbuk Alfafa , tapi dia terus menyusu tanpa rasa apa-apa... huhu.…

Baru nak coretkan pengalaman bagaimana na pisahkan susu Naufal.. dah janji kan hari tu nak cerita, bukan sekadar cerita tetapi mungkin boleh dijadikan panduan oleh ibu-ibu semua . :) boleh baca di entry ini :  Sayu tapi mesti tab…

AMALAN KETIKA ANAK SEDANG TIDUR

Dalam pada kita mendidik anak-anak, marilah sama-sama kita amalkan perkara-perkara di supaya lebih berkesan kepada jiwa dan roh anak-anak.. selamat beramal  ♥Setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke ubu…

Salam Maal Hijrah 1434H

Salam Maal hijrah dari kami semua.. semoga 1434H memberikan kita peluang untuk lebih bekerja,beramal dan bertindak kerana Allah

Aidil Adha dan Aqiqahkan Naufal

Assalamualaikum........... mengimbas cer sebelum ke tempat penyembelihan ralit nya daging sebelum di agihkan kepada 7 bahagian Semoga kita semua mampu menghayati pengorbanan Nabi Ibrahim a.s  dan Nabi Ismail a.s

Assalamualaikum dan salam aidil Adha.. sekadar nak luahkan rasa, 2 minggu ni sedang berusaha nak lepaskan naufal dari menyusu, pelbagai cara dibuat, insya Allah saya akan kongsikan kaedah /cara tersebut selepas saya berjaya weani…

Alhamdulillah, pagi tadi tepat jam 10.30 pagi , maka  selesai sudah kursus KSSR Tahun 3 yang saya hadiri selama 4 hari bertempat di SKSYP 2, bermula 25-28 September 2012...  Kursus ini diwajibkan kepada semua guru GPI  yang akan …

Suasana Hari Raya & sambutan hari lahir... 19/hb

biarlah gambar menceritakan segalanya...suasana petang raya pertama di rumah mak .. kek russian black and white untuk birthday adik keduaku  semoga Allah memberkati mu dan kehidupan mu   ayah dan pakcik lan mak tok kami kami seke…

Peminat Setia Oh My English !

Assalamualaikum ,  Salam Ramadhan yang ke 9, semoga Ibadat Puasa kita lebih baik daripada hari-hari sebelumnya..  semalam check handset, tengok-tengok ada gambar / scene Oh My English!!! inilah dia peminat setia Oh My English !!!…

credit to Lyna Noh.. tadi along azlina ada postkan tentang bisnes RasulullahSAW , so mamahusna nak share kat sini , dan sebagai rujukan masa akan datang  Bisnes tanpa modal - Rasulullah memperdagangkan barang2 Pakciknya Ejen jual…

Saya sudah milikinya , anda bila lagi ?

assalamualaikum..  Shaklee satu produk yang sudah lama dipasaran Malaysia, sebelum ini hanya mendengar nama sahaja dan tidak endahkan apa yang ada padanya.. tetapi sejak mengambil Set B iaitu set breasfeeding , saya mula mengambi…

Kulit yang cantik dengan Set D

Assalamualaikum............... hari hari terakhir sebelum cuti sekolah berakhir. :)  hari ini diari mamahusna ingin kongsikan sesuatu yang menarik untuk tatapan pembaca, eh... ada pembaca ke ? :)  Setiap orang tidak kiralah sesia…

Happy anniversary Mama & Baba

Happy anniversary buat kami berdua yang ke -5, kek di atas tu menyatakan warna-warni dalam kehidupan perkahwinan setiap pasangan..  diarimamahusna ingin berkongsi artikel berkenaan perkahwinan utk tatapan semua, semoga ada manfaa…

Voucher RM 5 sempena Anniversary Sale

Assalamualaikum wahai pembaca dan sahabat2 yang budiman, sempena anniversary kami yang ke 5, kami dengan sukahatinya memberikan nilai hebat untuk semua pelanggan mamahusnashoppe.com dengan setiap pembelian bernilai RM 50 , dapatk…

Sanah Helwah adik Naufal

Assalamualaikum... selamat hari jumaat kawan-kawan, hari rabu lepas, hari lahir naufal tau !!! terima kasih mama, baba, kakak dan semua yang telah meraikan hari lahir naufal ya... insya Allah naufal akan menjadi anak yang soleh..…

Khasiat Vitamin E

Kepentingan Vitamin E? siapa yang tidak pernah  dengar Vitamin E? tentunya kita tahu vitamin E terkenal dengan khasiat-khasiatnya. Antara khasiat vitamin E   Vitamin E terkenal sebagai anti penuaan dan antioksida.  dikenali sebag…

Kulit Yang Cantik, bagaimana ya?

semua orang nak cantik kan? cantik dalaman , cantik luaran.. tapi apa rahsianya? tentu mereka yang mempunyai kulit yang cantik ada "secret recipe" ehemmm......... sebenarnya kan.......... sebenarnya.................  T…