Posts

Showing posts from January, 2012

Istimewa untuk ibu2 lepas bersalin

Image
assalamualaikum kawan-kawan semua... apa khabar?  hari ni saya nak kongsikan 1  produk yang amat istimewa untuk ibu2 yang lepas bersalin & untuk baby juga ya !!! kalau saya belum bersalin lagi, confirm saya akan dapatkannya, sebab bagi saya ia begitu praktikal digunakan, al maklum, sejak bersalin dari anak sulung dan juga anak kedua, saya biasa menggunakan tungku batu... berat dan amat2 panas... he he.. so kalau ada yang ni memang saya tak lepaskan peluang ;) so jom tengok informasi tentang produk ni  Sesuai digunakan untuk sesiapa sahaja, terutama ibu selepas bersalin. Bahan-Bahan: Pasir dimasak bersama Herba, Jintan Hitam, Halia, Serai Wangi, Daun Pandan Sireh, Kunyit Dan Manjakani. Menggunakan Kain Belacu bagi memudahkan penyerapan herba didalam badan Di antara kahsiatnya ◙ Memanaskan seluruh badan ◙ Membuang angin dalam badan ◙ Mengecutkan Bahagian Rahim ◙ Melancarkan Perjalanan Darah ◙ Mengurangkan Kesan Lebam akibat daripada jatu

Kakak tak nak pergi sekolah..

Assalamualaikum Seminggu telah berlalu, Insyirah masih lagi tidak ke tadikanya.tak tahu macamana mama nak pujuk kakak untuk ke sekolah, kuasa pujukan mama nampaknya tidak begitu power... mama takut nanti emosi mengatasi segalanya setelah usaha diplomasi mama dan baba yang rasanya makin kendur.. minggu ini mama dan baba cuba pujuk dan pujuk,, tapi next week , kenapa kakak tak nak ke pergi? bila mama bertanya kan soalan ni, kakak tak jawab... yang keluar dari mulut kecil kakak adalah " nak gi sekolah mama" bagaimana mungkin untuk mama bawa kakak ke sekolah mama? buntu mama memikirkannya... adakah suasana serta persekitarannya tidak menarik minat kakak? hopefully, nextweek kakak pergi ya...

Kakak Insyirah berdialog tentang gigi

Image
tengah ralit tengok masterchef tadi, ada iklan tentang ubat gigi & perempuan tersenyum menunjukkan giginya yang putih bersinar rasanya, maka kakak pun mula bertanya : kakak : mama.... puti gigi dia kan mama ? mama : ya .......... gigi kakak? kakak : gigi kakak putih kae (kan) mama... gigi bawah kakak putih... gigi atas kakak tak comel ... burukkan ? mama : ya... tapi nanti kakak dapat gigi baru , kakak kena jaga betul2 ya... kena berus sokmo... kakak. : okkkkkkkkkkk... kakak & adik kat diapers room kat TESCO KB baru-baru ni.. macam-macam anak mama ni, adik naufal , lepas sudah makan mee, mama nak cuci gigi dia... ya Allah... langsung tak nak buka mulut, diketapnya bibir mulut... dah karang dah giginya... huhuhu... yang best, bila tanya, adik dah kenyang ? jawabnya : erkkkkkkk... (gaya sendawa & tunjuk perut ) tanda kenyang.......... heiiiiiiiiiiiii.... geramnya mama. keletah anak2 amat menghiburkan, tatkala berfe'el... kena sabar...