Posts

Showing posts from February, 2012

Kakak Luka, Adik Demam

Image
Assalamualaikum ,   Minggu ni betul-betul di uji dengan pelbagai mehnah dan cabaran, mungkin pada orang lain ia adalah biasa, dan sememangnya biasa, tetapi tetap saya katakan sebagai mehnah, kerana ia adalah ujian yang perlu saya hadapi, dalam menguji kesabaran dalam hidupan harian, dalam membesarkan anak2 yang mungkin terdapat padanya seribu satu feel yang perlu di hadapi dalam menguji kematangan, tindakan, sebagai seorang ibu... minggu ni adik naufal masih lagi demam yang kejap kebah pastu balik.. memang kesian kat naufal, mama pula penuh dengan aktiviti seminggu, tak dapat nak meredakan kesakitan adik sepenuh masa, terasa macam nak ambil MC. tapi fikir adik duk dengan nenek kat rummah, lega sikit... tak bawa pula ke klinik, sebab tentunya bila dr bagi ubat, memangnya tak makan...  alhamdulillah, saat ini tubuhnya dah tak panas dan sudah kebah, harap2 berterusan lah... Amen petang tadi juga, kakak insyirah dilanda musibah, mama dah larang, tapi tak dengar larangan mama, akibatnya jar

Pemandangan di Kuala Krai

Image

Kakak, Adik & Angry birds

Image
terlalu sukakan barangan angry bird, nak pujuk hati kakak untuk ke sekolah, belikan beg sekolah untuk kakak, kakak memang sukakan warna biru.. semua barang nak warna biru, adik pun dah terikut sama, entry ni sepatutnya buat ada 24/1 baru ni... tapi disebabkan 'M" huhuhu...