Posts

Showing posts from March, 2012

Mamahusnashoppe 1st giveaway

Image
PELUANG MEMENANGI 1 SET CHEEZY MAGIK Syarat penyertaan :  1) LIKE PAGE mamahusnashoppe : http://www.facebook.com/ Mamahusnashoppe   2)Share & like gambar pada wallpost anda. 3)Tinggalkan komen mengatakan anda sudah like & share gambar ini 4) Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah di adili oleh 2 pengadil yang sungguh adil ;) 5) Penyertaan giveaway akan ditutup setelah mencukupi 100 like+ komen/share.. marilah sama-sama memeriahka giveaway ini & menangi set combo yang sungguh magik ini.

Hasil Kerja tangan zaman dulu: (zaman SPM)

Image
Assalamualaikum...  balik ke rumah mak hujung minggu lepas, terpandang pada bantal kecil yang cute dan teta cantik walaupun dah lama, dalam tahun 1998 memori zaman persekolahan tatkala sedang giat dan gigih berusaha dalam perjuangan membaca dan mentelaah ilmu untuk peperiksaan SPM tika itu, masih lagi sempat hadiahkan diri sendiri dengan kata-kata semangat di atas bantal hiasan, menggunakan perca kain lebihan kain jahitan mak tika itu, dan bunga crosstich yang tak siap-siap, asalnya bunga ros banyak tangkai tapi , biasalah sibuk dengan pelajaran :) so berhenti tengah jalan. tapi dapat idea untuk buat banta dengan tulisan motivasi di bawah... kreatif juga , banyak juga buat cross tich tika tu, tapi sekarang..... cantik tak?  ;) selain daripada crosstich, kait mengait juga termasuk dalam projek tika itu, tapi yang ni masa tengah tunggu result nak masuk KPLI tahun 2005 rasanya, buat comeback lah kononnya... tapi siap lah sehelai alas meja yang kecil    alas meja ni sekarang, mak letak kat

CUTI-CUTI KB : TTA, BOwling & Water Splash

Image
assalamualaikum, lamanya tidak bersiaran di blog.. malam ni nak kemas kini aktiviti mamahusna dan anak-anak serta adik2 semalam. memenuhi cuti sekolah yang dah nak habis ni... ambil kesempata ditengah minggu sebab awal-awal cuuti hari tu, sibuk dengan tempahan cake dan cupcake, dan esok pun ada kek red velvet yang nak di bakar tempahan dari customer dari Machang. oh ya planing awalnya ke Taman Tengku Anis(TTA) * ada cerita disebalik perjalanan ke TTA, walaupun kami duk di Kelantan, tapi inilah kali pertama kami ke TTA , selama ini saya ingatkan bersebelahan Taman Orkid Pengkalan Chepa, rupanya TTA ni kat Tanjung Mas mujur ada kak siti radiah yang tolong tunjukkan jalan.. jumpa dia kat Petronas Padang Tembak.. ha ha ha... lucu juga mengenang kan .... sampai kat sana buka bekal yang dibeli di PKT, anak2 dan adik2 pula sibuk bermain , rancangnya budak-budak tu nak mandi, tapi rupanya water park dia dibuka pada jam 4 ptg pada hari bekerja. hari minggu pada awal pagi. kecewa insyirah dan ad

Rentas Desa & Sukaneka 2012 + Majlis Penutup Bulan Disiplin

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera.  Hari ini SKSE melakarkan sejarahnya kembali dengan pelbagai program yang berterusan dan tiada hentinya...  Program merentas desa bagi murid tahun 3 - 6 manakala murid tahun 1 dan 2 terlibat dengan aktiviti sukaneka , keseronokan jelas tergambar di wajah setiap mereka sama ada yang menyertai  atau tidak.. masing2 teruja untuk menang... guru-guru pun tak ketinggalan memberi semangat kepada anak-anak didik masing-masing, sorakan yang bergema untuk aktiviti sukaneka bagi murid tahun 1 & 2 menyemarakkan lagi suasana... terdengar sorakan untuk pasukan masing-masing... hijau, biru, merah dan kuning..  menunggu pelepasa untuk acara bawa bola dengan gelung bagi murid tahun 2 lelaki pelbagai aksi dan telatah yang mencuit hati dapat dilihat di kalangan murid yang ni pula kategori untuk perempuan. get ready ... sape cepat/sape tangkas dia dapat banyak... yang ni rebut gula-gula untuk murid pra sekolah.. seronokkan???? macam-macam telatah ada, ada yang kaku